Ακόμα μία σύλληψη για παράνομη συλλογή αρωματικού – φαρμακευτικού φυτού στα Ιωάννινα
Συνελήφθη αλλοδαπός, που είχε συλλέξει 27 κιλά τσάι του βουνού
Μία ακόμα σύλληψη από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων στο πλαίσιο δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό, που συνελήφθη χθες (8-7-2025) το απόγευμα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Κόνιτσας, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και περί αλλοδαπών.
Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διαπίστωσαν ότι είχε συλλέξει παράνομα ποσότητα -27- κιλών σιδερίτη («τσάι του βουνού»), η οποία κατασχέθηκε και θα παραδοθεί στο Δασαρχείο Κόνιτσας.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός στερείται των απαιτούμενων εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο κλοπές ποδηλάτων στην Άρτα
Για τις υποθέσεις συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός, καθώς και η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής ποδηλάτων, που έγιναν τυην Τρίτη (8-7-2025) στην Άρτα, για τις οποίες συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός.
Ειδικότερα, ο ανήλικος ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας κλοπής ποδηλάτου από είσοδο πολυκατοικίας χθες το μεσημέρι, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα ύστερα από αναζητήσεις.
Ακολούθως, ο ανήλικος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε αποκρύψει το ποδήλατο, όπως επίσης και ένα δεύτερο ποδήλατο, το οποίο είχε αφαιρέσει το πρωινό της ίδιας ημέρας από είσοδο άλλης πολυκατοικίας.
Τα ποδήλατα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη και η μητέρα του ανηλίκου, κατηγορούμενη για παραμέληση της εποπτείας του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Συνελήφθη αλλοδαπός σε παραλία της Πρέβεζας που φωτογράφιζε ανήλικη
Συνελήφθη την Τρίτη (8-7-2025) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφίας ανηλίκων και παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μητέρα ανήλικης σε παραλία της Πρέβεζας αντιλήφθηκε τον κατηγορούμενο να φωτογραφίζει την κόρη της και όταν η μητέρα ζήτησε εξηγήσεις για την πράξη του, εκείνος τράπηκε σε φυγή.
Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, κατόπιν κλήσης της στο κέντρο επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, εντόπισαν άμεσα τον αλλοδαπό και τον συνέλαβαν.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας, κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και συσκευή τάμπλετ και φωτογραφική μηχανή, που βρέθηκαν στην κατοχή του και σε χώρο όπου διαμένει.
Τα παραπάνω κατασχεθέντα είδη θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.