Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, μετά την παραπομπή του σε βαθμό κακουργήματος

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, μετά την παραπομπή του σε βαθμό κακουργήματος

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μετά την παραπομπή του για κακούργημα, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, για παράνομες αυξήσεις  που είχαν δοθεί σε 19 στελέχη της ΔΕΗ τη διετία 2010-2012.
Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι από Μάρτιο 2010 έως και Σεπτέμβριο 2012 οι αυξήσεις προκάλεσαν ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη και για αυτό εντάσσεται σε κακούργημα.
Ο κ. Ζερβός κατηγορείται ότι ενέκρινε τη χορήγηση μισθολογικών αποδοχών σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ πάνω από τα 5.981 ευρώ που όριζε ο νόμος για την περίοδο Μαρτίου – Μαίου 2010, άνω των 5.586 για το διάστημα Ιουνίου 2010-Αυγούστου 2012 και άνω των 5.000 ευρώ από τον Σεπτέμβριο 2012 ως σήμερα.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ακόμη ότι "με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά την διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής".
http://www.avgi.gr


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας