Banner Πανω
 
 
 


Η ΔΕΗ αναζητεί ξένο οίκο για τη μονάδα στη Μελίτη

Αμεσα η κατασκευή, στα 750 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης

Τον 20ετή επενδυτικό σχεδιασμό της ΔΕΗ ΔΕΗ+6,91% για τους λιγνίτες και τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο για την «Επιχειρηματική επανεκκίνηση» που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Οπως τόνισε, «η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε άμεσο χρόνο τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή δεύτερης μονάδας στη Μελίτη II, ύψους επένδυσης 750 εκατ. ευρώ, με στόχο η λιγνιτική παραγωγή να φθάσει στο 35%».

«Βασική επιδίωξη», σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, «είναι η κατασκευή να γίνει σε σύμπραξη με κάποιον ευρωπαϊκό οίκο που θα αναλάβει να ανεγείρει τη μονάδα, για να τη διαχειρίζεται, όπως και τα ορυχεία της περιοχής, από κοινού με τη ΔΕΗ». Μάλιστα, δεν απέκλεισε την εμπλοκή του ίδιου ή άλλου ξένου οίκου και στην περιβαλλοντική ανακατασκευή του ΑΗΣ Αμυνταίου.

«Μπορούμε και μόνοι μας να αναλάβουμε το έργο ανακατασκευής, αλλά στην παρούσα φάση δεν θα λέγαμε όχι στη σύμπραξη με ευρωπαϊκό οίκο που θα συμφωνεί και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της επιχείρησης στην Ε.Ε.», σημείωσε. Ο σταθμός ισχύος 600 MW σήμερα δουλεύει εκ περιτροπής με χαμηλή ισχύ και, εάν δεν εκσυγχρονιστεί, το 2021 αναμένεται να κλείσει οριστικά. Αναφερόμενος στη νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας, ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και πως σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια θεμελίωσής της. Διαβεβαίωσε δε ότι ΔΕΗ θα καταθέσει στον ανάδοχο έως τον Απρίλιο επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, τηρώντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Απαντώντας στις ανησυχίες των φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των συνδικαλιστών, που αντιδρούν στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι «δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά δεν πρέπει να παραμένουμε κολλημένοι στα παλιά, καμιά ιδεοληψία και δογματισμός να μη στέκεται εμπόδιο στο έργο μας και το μοναδικό μήνυμα που έχει αξία σήμερα είναι η ΔΕΗ σε αυτήν τη συγκυρία, αλλά και στο μέλλον να παραμείνει ισχυρή». Επιπλέον χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόρριψη από τους δανειστές του σχεδίου της ΔΕΗ για τον ΑΔΜΗΕ, χαρακτηρίζοντας, πάντως, θετικό το γεγονός ότι τελικά παραμένει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. «Κύκλοι εντός της Ε.Ε., με συμμάχους τους στην Ελλάδα, επιδιώκουν την αποτυχία της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Επαγρυπνούμε γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με δημοσίευμα εφημερίδας, η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωσή της επανέλαβε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μ. Παναγιωτάκη:

«Ο πρόεδρος της ΔΕΗ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι τελικά ο ΑΔΜΗΕ παραμένει στο κράτος... Η διοίκηση της εταιρείας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας, με πλήρη αποζημίωση της επιχείρησης».
http://www.naftemporiki.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...