Τουρκικά υποβρύχια σε ολόκληρο το Αιγαίο

Υπόμνημα διαμαρτυρίας στο NATO για τη δέσμευση σχεδόν του συνόλου του

Αιγαίου από την Τουρκία για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου υπέβαλε η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είχαν δεσμεύσει και κινήθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές γύρω από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και βόρεια της Κρήτης.
Η Ελλάδα υπέβαλε πριν από λίγες μέρες υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ.
Η δράση των υποβρύχιων στον ελληνικό βυθό και την υφαλοκρηπίδα, οι υπερπτήσεις και οι τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών που έχουν καθορίσει τον χάρτη της περιοχής περιγράφονται από τις ελληνικές διπλωματικές και στρατιωτικές αρχές προς το ΝΑΤΟ ως ενέργειες που προκαλούν κλιμάκωση και ενδεχόμενη αστάθεια.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από το ΓΕΕΘΑ υπήρξαν εισηγήσεις να επιδοθεί διάβημα επί τούτου, ακόμη και ως το επίπεδο του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έξι ελληνικά υποβρύχια κινούνταν, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, προκειμένου να επισημάνουν δια της παρουσίας τους την κυριαρχία της Ελλάδας στον χώρο.

http://www.tovima.gr


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας