Banner Πανω
 
 
 

Στο σφυρί το αερόστατο του Αλέξανδρου Ωνάση!

Πανάκριβα έπιπλα επώνυμων οίκων που κοσμούσαν το γραφείο του Αλέξανδρου Ωνάση στο

αεροδρόμιο του Ελληνικού καθώς και το αερόστατο του αδικοχαμένου χρυσού κληρονόμου βγάζει στο σφυρί η Εθνική Τράπεζα ως ειδικός εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε., με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των απανταχού φαν της θρυλικής οικογένειας.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Τη σειρά με τα αντικείμενα συμπληρώνει η συλλεκτική Mercedes Benz Automatic-250/8, που αγόρασε ο Αλέξανδρος το 1972 στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η οποία, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, φυλάχτηκε με τα υπόλοιπα προσωπικά του αντικείμενα σε αποθήκη στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη πώλησης, τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε., τα οποία θα βγουν στον πλειστηριασμό στις 21 Οκτωβρίου στο γραφείο της αρμόδιας συμβολαιογράφου στην οδό Ομήρου στην Αθήνα (οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη προσφορά έως τις 21 Οκτωβρίου), έχουν εκτιμηθεί σε 31.000 ευρώ, αλλά στόχος είναι να ξεπεράσουν κατά πολύ το αρχικό ποσό εγγύησης. Ετσι, μόνο για τα έπιπλα γραφείου που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, το ποσό φτάνει τα 15.000 ευρώ. Τη σκαλιστή ξύλινη σειρά αποτελούν ένα μεγάλο τραπέζι συσκέψεων, τέσσερις ξύλινες καρέκλες, ένα γραφείο, δύο μεγάλα μπουφέ, μία διευθυντική πολυθρόνα, δύο ξύλινες πολυθρόνες επισκεπτών και ένας καναπές, όλα της ίδιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει το ποσό εγγύησης, που είναι τα 10.000 ευρώ, υπάρχει και για τη Mercedes. Το πολυτελέστατο για την εποχή αυτοκίνητο του Αλέξανδρου Ωνάση διαθέτει λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο, επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό καθώς και πολλά άλλα αξεσουάρ. Για το συγκεκριμένο όχημα, ο νεαρός Αλέξανδρος είχε ξοδέψει τότε 250.000 δραχμές, ποσό αστρονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 70 δραχμές!

Μεγάλη είναι και η συλλεκτική αξία του αερόστατου που βρέθηκε στις αποθήκες του Ελληνικού, το οποίο επίσης ανήκε στον Αλέξανδρο και φανέρωνε τη λατρεία του για τους αιθέρες. Το κατασκευής Sky Balloons Ltd και τύπου Sky 120-24 αερόστατο βγαίνει στον πλειστηριασμό με ποσό εγγύησης τα 6.000 ευρώ και συνοδεύεται από το ειδικό τρέιλερ, το καλάθι, διπλό καυστήρα fan ψυχρού αέρα, σχοινιά, πόλους τεφλόν και τέσσερα καλύμματα. Ολα τα αντικείμενα είχα βρεθεί και διασωθεί από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας (ΠΟΛ. Κ. Ε. Ο. Α.).

Στον συγκεκριμένο πλειστηριασμό, που θα είναι γεμάτος από αναμνήσεις μιας εποχής η οποία τελείωσε με τον τραγικό θάνατο του Αλέξανδρου, βγαίνουν επίσης ένα γραφείο στην Ιερουσαλήμ και μία θέση πάρκινγκ στο Λονδίνο, που αποτελούν επίσης περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε.

Το γραφείο (10.000 ευρώ) βρίσκεται επί της οδού 33 Yafo Road - Block 30035 Parcel18/7 στην Ιερουσαλήμ. Το ακίνητο είναι επιφανείας 39 τ.μ. στον πρώτο όροφο ενός γωνιακού κτιρίου στο κέντρο της πόλης, γνωστό ως Beit Yoel. Οσο για τη θέση πάρκινγκ, με τιμή 6.000 ευρώ, βρίσκεται στο No 23 Hanover Gate Mansions, στην οδό Park Road στο Λονδίνο και με τίτλο κτήσης NGL 795266. Το πάρκινγκ βρίσκεται σε καθεστώς leasehold (αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης, περιορισμένο χρονικά) για 120 έτη, από τη 18η Δεκεμβρίου 2000. Δικαίωμα αγοράς έχουν μόνο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο συγκρότημα Hanover Gate Mansions.

http://www.espressonews.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...