Κατηγορώ Μαρτίνη για το σκάνδαλο στο

«Ερρίκος Ντυνάν»

 

Τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία -σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαρτίνη- είναι υπεύθυνα για το σκάνδαλο στο «Ερρίκος Ντυνάν» κατονόμασε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.

Με την ιδιότητα του μάρτυρα, ο Ανδρέας Μαρτίνης συνόψισε τις κατηγορίες του μέσα σε λίγες προτάσεις:

Συνοψίζονται όλα σε δύο λέξεις: Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε. Όλα έγιναν για να τα πάρει ο Βγενόπουλος.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, «το Ντυνάν είναι ή το μεγάλο μου σφάλμα ή η μεγάλη μου προσφορά και είναι δικό μου δημιούργημα». Ο Ανδρέας Μαρτίνης στάθηκε σε τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που ήταν στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο δίδυμο του υπουργείου Ανάπτυξης, τα οποία με πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν στη χρεοκοπία αλλά και στην πώληση για ένα ... το νοσοκομείο. 

Ο μάρτυρας είπε πως το νοσοκομείο ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Μετά το 2006 άλλαξε το καταστατικό και ισχυρίστηκε πως εκείνη την εποχή επρόκειτο να εισρεύσει «πολύ χρήμα από ΣΔΙΤ στο νοσοκομείο - και το ΔΣ από 10μελές έγινε 7μελές». 

«Επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου ήταν ήδη ψηφισμένο το νέο καταστατικό και ο πρόεδρος του νοσοκομείου αποστερείτο των οικονομικών αρμοδιοτήτων οι οποίες πήγαν στον τότε αντιπρόεδρο τον κ. Στεργίου... Από την εποχή Αβραμόπουλου και μετά άρχισε η ιστορία», δήλωσε ο μάρτυρας, ενώ για τον Ανδρέα Λοβέρδο υποστήριξε πως παραπλάνησε και τη Βουλή ίσως γιατί πίστευε ότι «θα μας σώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αφού παραιτηθήκαμε από τα ένδικα μέσα μας "έφτυσε" και αξίωσε να παραιτηθούμε και στο Συμβούλιο Εφετών». «Τότε σιχάθηκα τον εαυτό μου», είπε ο μάρτυρας.

Επί υπουργίας Ανδρέα Λυκουρέτζου, ο υπουργός επέλεξε να μιλά για τα θέματα του Ντυνάν με τον manager του νοσοκομείου κ. Χαραμή, είπε ο κ. Μαρτίνης, συμπληρώνοντας πως «τότε επικοινώνησα με τον Χρήστο Σταϊκούρα και κατάλαβα ότι ο κύβος είχε ριφθεί... το νοσοκομείο να πάει στην Τράπεζα Πειραιώς».

Αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως επί υπουργίας του, του ζήτησε εγγράφως να παραιτηθεί ο ίδιος μαζί με ολόκληρο το Δ.Σ. Ισχυρίστηκε πως του είπε «πρέπει να παραιτηθούν, καθώς τα δάνεια όλα τα πήρε η Τράπεζα Πειραιώς και ζητά να οριστεί προσωρινό ΔΣ το οποίο, όπως είπε έπρεπε να κάνει εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ που ποτέ δεν έκανε».

Για τον Μάκη Βορίδη δήλωσε πως πέντε μέρες πριν τον πλειστηριασμό, με νόμο, έδωσε ασυλία στα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου. Σε ερώτηση αν ο Μάκης Βορίδης συνέβαλε στην πορεία προς τον πλειστηριασμό απήντησε «Ναι».

Αναφερόμενος στον πλειστηριασμό, δήλωσε πως το τίμημα των 115 εκατ. ευρώ «δεν ήταν τίποτε, καθώς το κέρδος δεν ήταν μονοσήμαντο», ενώ μίλησε για «φωτογραφικό διαγωνισμό». Υποστήριξε πως «αν δεν ήταν η διοίκηση Γεωργιάδη θα είχα λειτουργήσει διαφορετικά, θα καταλάβετε αν δείτε το μνημόνιο».

Επίσης, ο κ. Μαρτίνης μίλησε για 17.000 δωρεάν νοσηλείες -ανάμεσα τους εκατοντάδες πολιτικοί- εκ των οποίων μόνο οι 1.700 αφορούσαν απόρους. Όταν ρωτήθηκε για το ποιοι δέχτηκαν δωρεάν νοσηλεία, δήλωσε πως δεν μπορεί να πει ονόματα «λόγω του ιατρικού απορρήτου».

Η συνεδρίαση του μάρτυρα και θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη, 14 Ιουνίου. 

Μίλησε για όσους τον «άδειασαν»

Δύο μέρες πριν, ο πρώην ισχυρός άνδρας του νοσοκομείου έδωσε από τη φυλακή μία συνέντευξη-ποταμό του Ανδρέα Μαρτίνη και μίλησε για όλους όσοι τον «άδειασαν» προκειμένου να περάσει το «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι εισέπραξε μίζα 3,2 εκατομμύρια μάρκα από γερμανική εταιρεία το 1998 και ότι ήταν υπεύθυνος για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο νοσοκομείο σε σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, επιχειρηματικής, δικαστικής και μιντιακής ελίτ της χώρας.

Κατηγόρησε επώνυμα συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τραπεζίτες, διπλωμάτες και ανώτατους δικαστές, ενώ κατονόμασε υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., όπως οι Αντώνης Σαμαράς, Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο, με εξαιρέσεις τους Βορίδη και Γεωργιάδη χθες επικράτησε σιγή από τα δύο κόμματα, όπως και από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, σχετικά με τις επώνυμες καταγγελίες που διατύπωσε ο 75χρονος.

πηγη.http://www.efsyn.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου