Banner Πανω
 
 
 

Χανιά: Καταγγέλλει τους αμαξάδες η

Φιλοζωική

 

Ανακοίνωση με αφορμή την κατάρρευση ενός αλόγου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων την ώρα που κουβαλούσε τουρίστες, εξέδωσαν η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Το περιστατικό συνέβη όταν ένα άλογο που έσερνε άμαξα, κατέρρευσε την ώρα που έκανε βόλτα τουρίστες.

Το ζώο χρειάστηκε έναν κουβά νερό και αρκετές προσπάθειες για να συνέλθει, ενώ οι περαστικοί τουρίστες αποδοκίμασαν έντονα τον οδηγό για τις συνθήκες διαβίωσης του αλόγου.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ένα συμβάν το οποίο συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο και οφείλεται στην υπερεκμετάλλευση των ζώων από τους αμαξάδες- ιδιοκτήτες τους.

Επίσης αναφέρεται ότι οι φιλοζωικοί σύλλογοι έχουν προβεί σε αρκετές περιπτώσεις σε καταγγελίες αλλά οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν.

Τέλος, ζητούν συνάντηση με τις τοπικές αρχές, ούτως ώστε να σταματήσει οριστικά η κακομεταχείριση των ζώων αυτών.

Στην κοινή ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», αναφέρεται:

Κάθε χρόνο τα ίδια με τα άλογα των αμαξάδων στα Χανιά. Άλογα που λιποθυμούν ή καταρρέουν, καταγγελίες τουριστών, αδιαφορία των αρχών. Ο λόγος της κατάρρευσης τους είναι ένας και μοναδικός.

Η υπερβολική κόπωση και καταπόνηση των ζώων αυτών, η έκθεσή τους επί ώρες στον καυτό ήλιο, η ανυπαρξία εκ μέρους της Πολιτείας θεσμικού πλαισίου, που να καθορίζει το ωράριο εργασίας τους, την ‘παραγωγική”  τους  ηλικία, τις συνθήκες εργασίας τους, την κτηνιατρική υποχρεωτική περίθαλψή τους και άλλοι παράμετροι.

Ο Σύλλογός μας και η Ομοσπονδία μας κάθε χρόνο σχεδόν συγκαλεί τις αρμόδιες αρχές αλλά και τους ιδιοκτήτες των ζώων αυτών προκειμένου να περιοριστεί η καταπόνηση αυτών των ζώων αλλά κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές του ίδιου κακού έργου. Άλογα σε κατάρρευση.

Ουδόλως μας εκπλήσσει  βέβαια  το  γεγονός ότι η μία υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι  στην άλλη, όπως έγινε και σήμερα στις προσπάθειές μας να μιλήσουμε με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για το πρόσφατο περιστατικό και καμία δεν κάνει κάτι. Ελληνικό κι αυτό φαινόμενο, όπως και η  σε βαθμό κακοποίησης  εκμετάλλευση των ζώων.

Και επειδή πολύς λόγος έγινε τελευταία στην πόλη μας μετά την γνωστή απόφαση της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα αυτό, επειδή κατανοούμε – αν και διαφωνούμε γενικότερα με την χρήση των ζώων ως εργαλεία – τα προβλήματα της συμπαθούς ομάδας των αμαξάδων αλλά φυσικά διαφωνούμε με την τεράστια καταπόνηση των ζώων αυτών, καλούμε τις αρμόδιες αρχές, ήτοι το Λιμενικό, την Αστυνομική Διεύθυνση  Χανίων, την  Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια να ορίσουν ημερομηνία για την επόμενη εβδομάδα, όπου μαζί με τους αμαξάδες και τους φιλοζωικούς φορείς να συζητηθεί  το θέμα, με πρωτεύον  για μας το σταμάτημα οριστικά της κακομεταχείρισης των ζώων αυτών.

Γιατί για κακομεταχείριση – με ήπιους χαρακτηρισμούς – πρόκειται όταν τα ζώα αυτά καταρρέουν. Περιμένουμε  λοιπόν να οριστεί η ημερομηνία της συνάντησης. Όχι άλλη κατάρρευση,  όχι άλλη καταπόνηση των υπέροχων αυτών ζώων, όχι άλλη υπερεκμετάλλευσή τους» καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

πηγη.http://www.efsyn.gr


 

 

 

Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr