Banner Πανω
 
 
 

Απέλυσαν εκπαιδευτικό με «σκλήρυνση κατά πλάκας» λόγω...

δικαιολογητικών

 

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της (αυτοάνοσο νόσημα) απολύθηκε ξαφνικά από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο λόγος που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας είναι ότι η εκπαιδευτικός, που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα), δεν έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017. Σημειώνουμε ότι η εκπαιδευτικός έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.

Η εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στο υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της  δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εκπαιδευτικός -που είχε προσληφθεί στην α' φάση (5/9/2017), σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, είχε τη διαβεβαίωση ότι αρκεί η προσκόμιση του αρ. πρωτ. της αίτησης εξέτασης από ΚΕΠΑ προκειμένου να συνεχίζει νόμιμα να εργάζεται (δεδομένου ότι το προηγούμενο είχε λήξει τον Απρίλιο του 2017, το οποίο προσκόμισε στις 27/9, ενώ εντός του Οκτωβρίου εκδίδεται το νέο πιστοποιητικό).

Αντ' αυτού, η εκπαιδευτικός ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά ότι απολύεται τη στιγμή που εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι βρίσκονται στη διαδικασία προσκόμισης των πιστοποιητικών παθολόγου και ψυχιάτρου όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας με ένα δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή (Δεδομένου ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός δεν προσκόμισε, κατά την πρόσληψη, το απαιτούμενο πιστοποιητικό για την απόδειξη των κοινωνικών κριτηρίων πρόταξης στον οικείο πίνακα, η διοίκηση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ως άνω αποφάσεις της Αρχής, προχώρησε στην, κατά τα ανωτέρω, ανάκληση της πρόσληψής τους).

Πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη, απάνθρωπη, βάρβαρη! 
            
Εκπαιδευτικά σωματεία απαιτούν «να γυρίσει εδώ και τώρα στη δουλειά η συνάδελφος, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκε, χωρίς καμιά διακοπή, αλλά και πληρωμή των ημερομισθίων που έχασε» και καλούν «τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30 έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 35)».

πηγη.http://www.efsyn.gr


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...