Banner Πανω
 
 
 

Δεσμεύσεις για νέα οχήματα, αλεξίσφαιρα και προσλήψεις

Δεσμεύσεις για την ενίσχυση της Αστυνομίας με μέσα και προσωπικό ανέλαβαν από τα Γιάννενα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.

Ήδη έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα με την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών, οι οποίοι αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται και θα αναλάβουν καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, με τον κ. Τσουβάλα να στέκεται ιδιαίτερα στο ότι οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Παράλληλα, προχώρησε η επανασύσταση της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης, γνωστής ως Δέλτα, ενώ θα προσληφθούν 400 συνοριακοί φύλακες για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.
Ο κ. Τσουβάλας ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια και διάθεση στις περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, κατά κύριο λόγο, 500 νέων οχημάτων, ενώ σε δύο δόσεις θα ολοκληρωθεί η προμήθεια 7.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων. Τα μισά από αυτά θα διατεθούν έως τον Δεκέμβριο και τα άλλα μισά τον Φεβρουάριο.
«Στόχος μας είναι να πάψει να υπάρχει ένα καθεστώς ανομίας και οι γειτονιές να αποδοθούν ελεύθερα στους πολίτες. Είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς και αυτό τονίσαμε και από το βήμα του συνεδρίου», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης.
«Ενσκύπτουμε στα προβλήματα των αστυνομικών», ανέφερε από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ήπειρο, προσθέτοντας ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Πάντως, τόσο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος, αν και αναγνώρισαν τις προσπάθειες, διατύπωσαν αιτήματα για ενίσχυση των αστυνομικών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.

Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα της τοπικής αστυνομίας επισήμανε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων στον κ. Τσουβάλα, σημειώνοντας ότι ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη, με ορατά αποτελέσματα στην περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι η άμεση και συνεχής συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία μπορεί να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και το κυκλοφοριακό.

Ζήτησαν συνεργασία για το προσφυγικό

Των πολιτικών της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος, προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα στα νησιά του Αιγαίου, υπεραμύνθηκαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης.
Αμφότεροι τόνισαν πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο ζήτημα, μια ανθρωπιστική κρίση με πανευρωπαϊκές και εθνικές διαστάσεις, που χρειάζεται αλληλεγγύη και από τις άλλες χώρες για να δοθούν λύσεις.
Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, με τον δήμαρχο να ενημερώνει διεξοδικά τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας ότι απαιτείται ισοκατανομή και εντός της περιφέρειας. Ο κ. Τσουβάλας, από την πλευρά του, επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας της αστυνομίας με την αυτοδιοίκηση, ώστε από κοινού να αντιμετωπίζονται προβλήματα.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...