Banner Πανω
 
 
 

Ελπίζουν σε επανεξέταση κυνηγοί και ψαράδες

 

 

Στα… όπλα είναι από την Παρασκευή οι κυνηγοί πρωτίστως και οι ερασιτέχνες αλιείς δευτερευόντως για την απόφαση να συμπεριληφθεί στις απαγορεύσεις για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού και η μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα.

Η απόφαση αυτή έφερε αντιδράσεις κυρίως από πλευράς κυνηγών, με τους εκπροσώπους τους να κάνουν αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο αναγνωρίζει τη θήρα ως άθλημα, πράγμα που θα όφειλε να τους εντάσσει στην κατηγορία πολιτών που έχουν τη δυνατότητα άσκησης σε εξωτερικούς χώρους.
«Αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης με την οποία αναστέλλεται ουσιαστικά το κυνήγι ο πρόεδρος Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Νίκος Παπαγρηγορίου, λέγοντας πως οι αρχές προέβησαν σε μια «απερισκεψία» και θα πρέπει να επανεξετάσουν την απόφασή τους, καθώς το κυνήγι είναι άθλημα βάσει νόμου και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Ο κ. Παπαγρηγορίου τόνισε πως περιμένουν τις επόμενες κινήσεις πάνω στο ζήτημα, με την κυνηγετική κοινότητα να είναι έτοιμη να προβεί ακόμη και σε κινητοποιήσεις αν αυτό χρειαστεί. Στάθηκε, επίσης, στις οικονομικές απώλειες που έχουν προκύψει για τις κυνηγετικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες, καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός αδειών θήρας, με άμεση συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προγραμματισμένες δράσεις, εφόσον η χρηματοδότηση δε γίνεται από το κράτος αλλά αποκλειστικά από τους ίδιους τους κυνηγούς, ενώ ένα μεγάλο μέρος από τις συνδρομές πηγαίνει υπέρ του Πράσινου Ταμείου για την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ άφησε να διαφανεί μια προσωπική πικρία από την αντιμετώπιση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, καθώς ο ίδιος, σε προσωπική συνομιλία, είχε θέσει στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας όλα τα μέσα και το προσωπικό της Ομοσπονδίας. «Αυτό είναι το ευχαριστώ…», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Σε επανεξέταση της απαγόρευσης προέτρεψε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλης Λύτρας, ο οποίος, αφού τη χαρακτήρισε και αυτός αδικαιολόγητη, κάλεσε τους υπεύθυνους να δουν την κατάσταση με το «σωστό πνεύμα» και όχι με αγκυλώσεις που θα εντείνουν το κλίμα, ζητώντας από την πολιτεία να επιτραπεί η «νόμιμη και απόλυτη υγιής» δραστηριότητα τους. Δεν παρέλειψε, επίσης, να σταθεί και στον χώρο που θα έχουν λαθροκυνηγοί να κινηθούν στο «σκοτάδι», καθώς θα λείπει η παρουσία των νόμιμων κυνηγών, οι οποίοι συνδράμουν τα μέγιστα στην πάταξη της λαθροθηρίας.
Στο «παράδοξο» της αντιμετώπισης των δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο στάθηκε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Κώστας Φρίγκας, διερωτώμενος πώς επιτρέπεται σε έναν αριθμό ατόμων να αθλείται σε γήπεδο, ενώ δεν επιτρέπεται το ψάρεμα που γίνεται κατά μόνας ή με λίγα άτομα. «Δεν είμαστε παράλογοι» είπε, ενώ συμπλήρωσε πως είναι ανοικτοί σε διάλογο και έτοιμοι από μεριάς τους να συνεισφέρουν με προτάσεις, καθώς υπάρχουν πολλές διαστάσεις που χρειάζεται να εξεταστούν για να βρεθεί μια λύση.

Δεν το συζητά ο Χαρδαλιάς

Δεν έκανε πίσω ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που έχει φέρει στους κόλπους των κυνηγών, η απαγόρευση του κυνηγιού κατά τη διάρκεια του lockdown.

Κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, επανέλαβε πως σε όλη την διάρκεια του lockdown απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι. «Δεν μπορεί να γίνει καμία κατ’ εξαίρεση μετακίνηση κυνηγών και ψαράδων. Πόσο μάλλον τη στιγμή που η Επιτροπή έχει αντιταχθεί σε κάθε τέτοια κίνηση, όπως το ψάρεμα και το κυνήγι», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως θα παραταθεί η ισχύς στις άδειες για το κυνήγι, καθώς ορισμένοι πολίτες τις έχουν ανανεώσει, με αποτέλεσμα να έχουν ξοδέψει χρήματα και να μην τις έχουν χρησιμοποιήσει. Όπως είπε, δρομολογείται να ενισχυθεί η ισχύς των αδειών για το κυνήγι και να δοθεί παράταση ενός χρόνου.

πηγη.Εφημ. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...