Περισσότερους από τους 500 τίτλους βιβλίων δώρισαν στις δημοτικές βιβλιοθήκες Πωγωνίου και Κόνιτσας τα μέλη του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Νατάσα Τύρου – Ούζα που αποτελεί φίλη του Ομίλου και τα μέλη του ανταποκρίθηκαν με θέρμη, συγκεντρώνοντας βιβλία από τις προσωπικές τους συλλογές.

Τα βιβλία παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης που ευχαρίστησε τόσο τον Όμιλο για τη δωρεά όσο και την κ. Τύρου – Ούζα για την πρωτοβουλία. «Ευχαριστούμε πολύ τον Όμιλο Πολιστικής Κληρονομιάς και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Νέλη Ζήκα για τη δωρεά των βιβλίων. Τα βιβλία αποτελούν άριστη πνευματική «τροφή» και συγχρόνως διέξοδο και πιστή συντροφιά για όλες τις ηλικίες. Μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη των δημοτικών βιβλιοθηκών με κύριο στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα στους ακρίτες δημότες μας να έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο των βιβλίων χωρίς να απαιτείται η μεταφορά τους στο αστικό κέντρο. Οι δημοτικές βιβλιοθήκες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν «καταφύγιο» για όλους και με αυτό το γνώμονα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε συλλόγους, φορείς και ιδιώτες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Νατάσα Τύρου – Ούζα γι’ αυτή την πρωτοβουλία» δήλωσε ο κ. Γιούνης.

Στο πλούσιο έργο του Ομίλου αναφέρθηκε η κ. Τύρου – Ούζα που ευχαρίστησε τα μέλη του για την άμεση ανταπόκριση. «Ο Όμιλος έχει 25ετή δράση και είναι ιδιαίτερα δραστήριος τιμώντας το ρόλο του. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του που ταξίδεψαν σήμερα στην πόλη μας για να παραδώσουν περισσότερα από 500 βιβλία για τις ανάγκες των δημοτικών βιβλιοθηκών Πωγωνίου και Κόνιτσας» σημείωσε.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Νέλη Ζήκα επεσήμανε τη σημασία των βιβλιοθηκών και υπογράμμισε ότι τα μέλη του θα είναι πάντα στο πλευρό των παραμεθόριων Δήμων. «Είναι μεγάλη μας χαρά η παράδοση των βιβλίων. Πρόκειται για λογοτεχνικά, ιστορικά και παιδικά βιβλία που προέρχονται από τις προσωπικές μας συλλογές. Ευχόμαστε να τα ευχαριστηθούν οι δημότες και υποσχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα με νέους τίτλους» τόνισε.

Εκ μέρους του Δήμου Κόνιτσας παρέλαβε τα βιβλία ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παφίλης που επίσης ευχαρίστησε τον Όμιλο για τη δωρεά και δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη δωρεά. Είναι μία δωρεά με μεγάλη αξία και είμαι βέβαιος ότι οι δημότες μας θα την τιμήσουν».

 

 

 


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου