Ορκωμοσία του νέου Δ.Σ στον Δήμο Πωγωνίου.Φωτορεπορτάζ.

 

Σε ευχάριστο και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 η  ορκωμοσία του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών συμβούλων των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πωγωνίου.

Η σεμνή και λιτή ορκωμοσία τελέστηκε από τους Πανοσιολογιότατους Πρωτοσύγκελους των Ι.Μ. Ιωαννίνων και Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης συνεπικουρούμενων από τον συνδημότη Αρχιμανδρίτη Ι.Μ. Καστοριάς και ιερέων του Δήμου Πωγωνίου.

Στην ομιλία του ο επανεκλεγείς Δήμαρχος κ. Κων/νος Καψάλης μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα σε μία σημαντική εποχή για το Πωγώνι και ευχαρίστησε τους δημότες για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους. «Δώσαμε σήμερα όρκο τιμής και ευθύνης απέναντι στο λαό του Πωγωνίου, απέναντι στους νόμους και τους θεσμούς που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, ότι θα εργαστούμε σκληρά, έντιμα και χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες. Η νέα δημοτική αρχή έχει μπροστά της μία 4ετία με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. Το δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε σήμερα δημιουργεί σε όλους μας ιδιαίτερους προβληματισμούς και ανησυχίες για το μέλλον. Αυτό καθιστά το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμη πιο δύσκολο και προσδίδει, σε όλους εμάς που την υπηρετούμε, ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες. Η νέα Δημοτική Αρχή Πωγωνίου έχει την φρεσκάδα της ανανέωσης και συγχρόνως το απαραίτητο συστατικό της εμπειρίας και της καλής γνώσης του αντικειμένου. Ο Δήμος μας διαθέτει φυσικό θησαυρό ανεκτίμητης αξίας, σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, γεωγραφική θέση στρατηγικής σημασίας και σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Το πιο σημαντικό του όμως στοιχεία είναι οι άνθρωποι! Σας διαβεβαιώνω ό, τι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για εσάς και τον τόπο μας. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, ότι θα σκύβουμε σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημά σας. Γιατί μόνο η καθημερινή επαφή με τον πολίτη, βοηθάει να κατανοήσουμε τα προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να επιζητήσουμε λύσεις» τόνισε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση κ. Γιάννης Νικόπουλος υπογράμμισε ότι αυτά που ενώνουν τις παρατάξεις είναι πολλά και τόνισε: «Απέναντί μας έχουμε μόνο τα προβλήματα. Θα στηρίξουμε ό, τι σωστό και υλοποιήσιμο προτείνεται από το Δήμαρχο και τους συναδέλφους και θα σταθούμε απέναντι μόνο σε ό, τι είναι αντίθετο με τις αρχές μας».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» κ. Δημήτριος Ντότης δήλωσε: «Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την περιοχή μας. Θα είμαστε δίπλα στο Δήμαρχο αλλά δε θα συμβιβαστούμε ποτέ με ό, τι δεν είναι προς όφελος των δημοτών μας».

Στην ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών για το Πωγώνι» κ. Σταύρος Ζηκόπουλος που σημείωσε: «Αυτή την 4ετία πρέπει να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους νέους που είναι το μέλλον μας».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πωγωνίου» κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, ο οποίος μαζί με τον κ. Χαρίση Χρήστο έδωσαν πολιτικό όρκο, δήλωσε πως η δύναμη βρίσκεται στους αγώνες του λαού.

Την τελετή ορκωμοσίας χαιρέτισε ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Αμυράς που ευχήθηκε στη νέα Δημοτική Αρχή καλή θητεία και δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό του Δήμου Πωγωνίου. «Είναι μία νέα Δημοτική Αρχή με συσσωρευμένη εμπειρία. Εύχομαι καλή θητεία και αποδοτικές συνεδριάσεις» είπε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρ. Υπουργός Αντώνης Φούσας που χαρακτήρισε το Δήμο Πωγωνίου έναν από τους ομορφότερους και ιστορικότερους της χώρας. «Ο Δήμος Πωγωνίου έχει πολλά πλεονεκτήματα, αντιμετωπίζει όμως και πολλά προβλήματα. Να είστε ενωμένοι προς όφελος των δημοτών και του Πωγωνίου κι εγώ θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό σας όπως όλα αυτά τα χρόνια» κατέληξε.

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπύρος Ριζόπουλος που δήλωσε στη διάθεση του Δήμου. «Οι προτεραιότητες μου θα ξεκινούν από το Δήμο Πωγωνίου. Θα είμαι στη διάθεσή σας όσο και όπως το χρειαστείτε» κατέληξε.

 Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Κιτσανού, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς και φίλοι των αυτοδιοικητικών, εκπρόσωποι πολιτιστικών και λοιπών συλλόγων και φορέων, εργαζόμενοι στο Δήμο και πλήθος δημοτών.

Για περισσότερες φωτό πατήστε επάνω στην εικόνα.

 


  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου