Banner Πανω
 
 
 

Καλπάκια γιόκ για φέτος.Κάτι ψιλά μόνο για τα μάτια του κόσμου...

 

Δήμαρχε δεν μας λές και κάτι καινούργιο...κάτι συναρπαστικό...Λίγο πολύ το ξέραμε όλοι πώς οι Ήρωές μας θα έχουν την ελάχιστη απόδοση τιμής από πλευράς μας.Και ο λόγος είναι απλός...Οι εντολές είναι από άνωθεν...Οπότε εάν θέλετε κάντε και κάτι διαφορετικό...Θα σας ισοπεδώσουν σε μηδέν χρόνο.Δεν ισοπέδωσαν όμως κάποιον Υπουργό τους που βγαίνει στο γυαλί και μας κουνάει συνεχώς το χέρι για το πότε θα φάμε,εάν θα φάμε και τι φαγητό θα φάμε...και, για το πότε θα βγούμε έξω από το σπίτι μας και για πόση ώρα...Ο εν λόγω Υπουργός λοιπόν στρογγυλοκάθησε χωρίς μάσκα ανάμεσα σε 1000 τουλάχιστον άτομα σε θέατρο της Αθήνας για να τιμήσει γνωστό γκαίυ καλλιτέχνη...Δεν ισοπέδωσαν πάλι γνωστό δήμαρχο της επικράτειας και γυιό της ιεράς και ομοούσιας οικογένειας Μητσοτάκη που έκανε εγκαίνεια με τουλάχιστον δυό χιλιάδες παραυρισκόμενους να χασκογελούν και να χειροκροτούν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.Ακόμη για να σβήσει και τα ντέρτια του ο εν λόγω γόνος της αγίαααας οικογένειας Μητσοτάκη πήγε στα μπουζούκια να τα κάψει και να τα σπάει..τα ντέρτια του εννοώ, και πάλι χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης του κοροϊδοϊού....Λέτε αυτοί να ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς;;;Αφήστε που υπάρχουν και κάποια ΜΜΕ  ανεξάρτητα...του διαδυκτίου που παραμονεύουν σαν τα κοράκια να βγάλουν κάποια είδηση για να καλύψουν έτσι και τα ποσά πρίμ που τσάκωσαν για τον κοροϊδοϊό... Εντάξει του χρόνου για να κάνω και λίγο τον προφήτη θα τα απαγορεύσουν δια παντός και θα τελειώσει έτσι ή Ιστορία...Μπορεί να φυσήξει κανένας δυνατός αέρας και να γκρεμίσει  κάθε είδους τέτοια μνημεία όπως ο μαχητής...Όμως δήμαρχε θερμή παράκληση από όλους τούς απόδημους και όχι μόνο...Σε περίπτωση γενικευμένης καραντίνας στο Νομό μας έχετε το νού σας μη ξεφυτρώσουν τίποτα σκούρα δύποδα φαντάσματα και γεμίσουν τα χωριά μας...Ξέρετε τα σκιαζόμαστε τα φαντάσματα και η πρώτη αντίδραση εκείνη τη στιγμή είναι να γλυτώσεις από αυτά...και ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός...Το νού σας λοιπόν...

Σχολιάζει: ΟΙ Χάρης Καψάλης.

Αναλυτικά το άρθρο

 

Ο Δήμος Πωγωνίου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού  δεν θα  πραγματοποιηθεί η Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου με την οποία κάθε χρόνο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» που είναι αφιερωμένες στο Έπος του ’40.

Τηρώντας στάση ευθύνης για την προστασία των πολιτών και εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα, τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2020» θα εορταστούν λιτά αποδίδοντας τιμή σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία της χώρας.  

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μαχητή τηρώντας όλα τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19. Στα ίδια πλαίσια θα πραγματοποιηθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο Χάνι Δελβινάκι και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο ενώ ακυρώθηκε ο αγώνας δρόμου «Ο δρόμος της Νίκης».

«Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» θα εορταστούν με διαφορετικό τρόπο καθώς προέχει η προστασία των δημοτών και επισκεπτών. Στους ήρωες του Έπος του ’40 αξίζει κάθε τιμή και θα τους την αποδώσουμε λιτά, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε του χρόνου να γιορτάσουμε το «ΟΧΙ» με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην εθνική  μας επέτειο» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...