Με λαμπρή Εκδήλωση τιμήθηκε στα Δολιανά η Ελληνίδα Φιλόσοφος Έλλη Λαμπρίδη!!!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Έλλη Λαμπρίδη, την Ελληνίδα φιλόσοφο του 20ού αιώνα, με καταγωγή από τα Δολιανά Ιωαννίνων, που διοργάνωσαν η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, το Γενικό Λύκειο Δολιανών και το Γυμνάσιο Δολιανών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Έλλη Λαμπρίδη» του κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Δολιανών και ήταν ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

                Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Αλέξανδρος Φαρμάκης, κάτοχος Μάστερ φιλοσοφίας και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ.Η., ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο της Έλλης Λαμπρίδη, η κ. Τζένη Ζινδριλή, Διαδάκτωρ Φιλοσοφίας–Κοινωνιολόγος, η οποία ανέδειξε τους φιλοσοφικούς προβληματισμούς της Έλλης Λαμπρίδη στο έργο του φιλοσόφου Ανρί Μπερξόν και ο κ. Κωνσταντίνος Κοσκερίδης, Φιλόλογος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Δολιανών και υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας, ο οποίος παρουσίασε έναν φανταστικό φιλοσοφικό διάλογο με την Έλλη Λαμπρίδη. Οι μαθήτριες Καλλιόπη Κάτση, Πάμελα Ριζάι και Αλεκάντρα Χασανάι ανέγνωσαν αποσπάσματα από το άρθρο της Έλλης Λαμπρίδη «Η γυναίκα στην Ήπειρο», που έγραψε η ίδια το 1925 έπειτα από επίσκεψή της στα Δολιανά. Στη συνέχεια η Σωσάννα Τάτση, Φιλόλογος του Λυκείου, έκανε μια ιστορική αναδρομή στο κίνημα της ισότητας των δύο φύλωνκαι στο τέλος μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου παρουσίασαν θεατρικές παραστάσεις για τη βία εναντίον των γυναικών και την ανάδειξη του κράτους δικαίου.

                Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Βασίλειος Μάτσιας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Αναστάσιος Γιούνης, μέλη της Σχολικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δολιανών κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλας, εκπρόσωποι Συλλόγων Γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Δολιανών, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και η κ. Λίντα Λαμπρίδη, συγγενής της Έλλης Λαμπρίδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου και του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δολιανών «Ο Γεννάδιος».


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου