Έναρξη εργασιών για ένα σπουδαίο έργο με συμβολικό χαρακτήρα για την αναγνώριση του  μεγαλείου της θυσίας των Ηρώων του Έπους ’40, που αποτελούσε ηθική δέσμευση του Δήμου Πωγωνίου.

 Ο λόγος για το Μνημείο Πεσόντων στη θέση «Βουρλιάσος» η υπογραφή της σύμβασης του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε» κ. Νικόλαο Σαρακατσάνο.

 Το Μνημείο Πεσόντων, που θα κατασκευαστεί στην αρχή του μονοπατιού προς την κορυφή του Λόφου του Μαχητή, θα αποδώσει τιμή στους 13.976 πεσόντες του Έπους του 1940 και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου οράματος και σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή «Πάρκου Ιστορίας» ως δείγμα τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

«Είναι  μία σημαντική μέρα για το Δήμο Πωγωνίου που εκτελεί το χρέος του απέναντι στους Ήρωες που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Σε αυτά τα χώματα, στα οποία γράφτηκαν κάποιες από τις σημαντικότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, οφείλαμε να τιμήσουμε έναν έναν τους 13.976  Ήρωες του Αγώνα.  Ευχαριστούμε τη Βουλή των Ελλήνων και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Κώστα Τασούλα για τη χρηματοδότηση μέρους του έργου» τόνισε κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.250.000,00€ με Φ.Π.Α. 24% και η χρηματοδότησή του προέρχεται κατά ένα μέρος από την Βουλή των Ελλήνων (793.600,00€) και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Ο κύριος χώρος του μνημείου αποτελείται από το Πάρκο Μνήμης, το χώρο δηλαδή ανάδειξης των ονομάτων των ηρώων πεσόντων μαχητών, το χώρο εκδηλώσεων ο οποίος θα αποτελείται από το μνημείο κατάθεσης στεφάνων και τη μικρή εκκλησία, βοηθητικούς χώρους και το χώρο στάθμευσης οχημάτων στο νότιο τμήμα παραπλεύρως του ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Το Μνημείο Πεσόντων αποτελεί σύνθεση 117 κύβων επί των οπίων εδράζονται 468 μαρμάρινες πλάκες, μία σε κάθε πλευρά των κύβων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τα 13. 976 ονόματα των ηρώων πεσόντων

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις την Ήπειρο;;Επισκέψου και κάνε  εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο youtube και διάλεξε ένα από τα 1300 βίντεο μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε!...


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου