Μια ξεχωριστή ''Διαδρομή Μνήμης και Τέχνης'' για τα μέλη του ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου

Μια ανοιξιάτικη εξόρμηση πλημμυρισμένη από ιστορία, βαθιά συναισθήματα και καλλιτεχνική δημιουργία έζησαν τα μέλη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Πωγωνίου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου «Φίλοι Εργαστηρίου Ψηφιδογραφίας και Εκθετηρίου έργων τέχνης των Γιάννη και Νίκου Κολέφα», οι ηλικιωμένοι του Δήμου μας επισκέφθηκαν την ιστορική Πωγωνιανή και βίωσαν μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού και κοινωνικής συμπερίληψης.

Στον υπέροχο χώρο του μουσείου, οι ωφελούμενοι της δομής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σπουδαία έργα τους. Το πιο μαγικό κομμάτι της ημέρας, ωστόσο, ξετυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του ειδικά σχεδιασμένου βιωματικού προγράμματος «Διαδρομές Μνήμης στο Πωγώνι». Οι γιαγιάδες και οι παππούδες του ΚΗΦΗ, υπό την καθοδήγηση των ειδικών, έπιασαν στα χέρια τους τις ψηφίδες και με απαράμιλλο μεράκι φιλοτέχνησαν τα δικά τους ατομικά έργα τέχνης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου, κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής της τρίτης ηλικίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για τον Δήμο Πωγωνίου, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποτελούν τη ζωντανή μας σοφία και τις ρίζες πάνω στις οποίες πατάμε. Μέσα από τη συνεργασία των κοινωνικών μας δομών, όπως το ΚΗΦΗ, με σπουδαίους πολιτιστικούς φορείς, αποδεικνύουμε ότι ο πολιτισμός είναι μια ζωντανή εμπειρία που προσφέρει στους ηλικιωμένους μας δημιουργική απασχόληση, νοητική ενδυνάμωση και, πάνω από όλα, τη χαρά της κοινωνικής συμπερίληψης. Θέλω να συγχαρώ θερμά το Σωματείο "Φίλοι των Γιάννη και Νίκου Κολέφα" για τις εξαιρετικές του δράσεις και το σπουδαίο έργο που επιτελεί και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Νιόβη Τόμου και την Αρχαιολόγο – Μουσειολόγο κ. Έλενα Ζιάβρα που είναι οι συντελεστές του προγράμματος».

Η ομάδα του ΚΗΦΗ επισκέφθηκε και το Λαογραφικό Μουσείο Πωγωνιανής κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πανέμορφη ημέρα.

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο Facebook. ►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

Δώσε δύναμη στην προσπάθειά μας!!

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις τα χωριά του Πωγωνίου,της Ζίτσας,της Κόνιτσας και όλα τα Ιστορικά και Εκκλησιαστικά Μνημεία τους;;Θέλεις να ακούσεις αυθεντικό κλαρίνο από Εκδηλώσεις και Πανηγύρια:::Επισκέψου και κάνε  εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο YouTube και διάλεξε ένα από τα 1400 βίντεο μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε!..


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  18.00μμ--22.00μμ

 

ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News
Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας
PayPal Δωρεά με Κάρτα
Ασφαλής πληρωμή μέσω PayPal ή με τη χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα.
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας