Ένα καταπληκτικό δημοτικό συμβουλίο παρακολυθήσαμε στις 28/11/2018 με το Δήμαρχό μας να δίνει ακόμα μια φορά ρεσιτάλ δημοκρατίας.
 
Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με τους δημότες που πήρανε το λόγο. Ο συνδημότης μας   κύριος Παπαηλίας Χρυσοβαλάντης μας ενημέρωσε σχετικά με την αίτηση του προς το δήμο στις 16/8/2018, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις για το ΣΜΑ και την απάντηση που πήρε απο το Δήμο μας σύμφωνα με την οποία τέτοια στοιχεία δίνονται σε πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον. Ο κύριος Παπαηλίας αναγκάστηκε να προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη,ο οποίος με έγγραφό του προς το Δήμο μας απαίτησε την ενημέρωση του συνδημότη μας. Σε ερώτησή του προς το Δήμαρχο,ο οποίος διέκοππτε συνεχώς τον κύριο Παπαηλία,αν γνωρίζει να λειτουργεί ως Δήμαρχος ή αν λειτουργεί βάση κάποιας σκοπιμότητας, ο Δήμαρχος απάντησε με ψέμματα. Ο κύριος Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ο νόμος άλλαξε το τελευταίο χρόνο και δεν το γνώριζε,όμως το έγγραφο που μας προσκόμισε ο κύριος Παπαηλίας  αναφέρει ότι ο νόμος αυτός είναι απο το 2005 (3422/13-12-2005 ΦΕΚ 303Α). Κύριε Δήμαρχε γιατί λέτε ψεμματάκια; Θέλετε να παραπλανήσετε το δημοτικό συμβούλιο και την κοινή γνώμη;Γιατί ταλαιπωρείτε τους Δημότες;
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» κύριος Ντότης  πήρε το λόγο και πληροφόρησε το σώμα ότι στην Καστάνιανη έχει σπάσει κομμάτι δέντρου δίπλα από σπίτι και έχει πέσει σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Η απάντηση του Δημάρχου: «Με κλαδιά θα ασχολούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο;» Ανάλογη ήταν και η απάντηση του σε ό,τι αφορά στο δρόμο απο διαστάυρωση Αγίας Μαρίνας ως το σπίτι της κυρίας Τσιάτη, ο οποίος ύστερα απο διάνοιξη αύλακα είναι γεμάτος μπάζα και άκρως επικίνδυνος.
Με το θέμα των μειονεκτικών περιοχών και τις συνέπειες της απόφασης για τις Παρακαλάμιες περιοχές απο Κουκλιούς ως Καλπάκι ασχολήθηκε έπειτα ο κύριος Ντότης με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου,δίνοντας συγχαρητήρια στο Δήμαρχο αφού με την αδιαφορία του, την απραξία του και την ακαταλληλότητα του στα καθήκοντά του συντελεί στην θανάτωση και στην ερημοποίηση του Πωγωνίου. «Παρόλο που όλοι οι Δήμοι εδώ και καιρό έχουν ξεσηκωθεί με το θέμα ( για παράδειγμα ο Δήμος Ιωαννιτών 13/11/2018) εμείς νάνι» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ντότης. Το ίδιο συνέβη και με την επιστολή διαμαρτυρίας για την ελλιπή φύλαξη . «Ο κύριος Δήμαρχος πανηγύριζε για τα drones  και τις θερμικές κάμερες  ξεχνόντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του χάσαμε αμαχητί φορείς και θεσμούς ενώ σχολεία έκλεισαν και το Πωγώνι διαλύεται» πρόσθεσε.
Όσο για το θέμα του νερού της Άνω Λάβδανης, της Αρετής και του Μαζαρακιου,το οποίο τις τελευταίες μέρες ήταν ακατάλληλο,γεμάτο λάσπη και βακτήρια,ο Δήμαρχος μετά την επιμονή του κυρίου Ντότη απάντησε ότι η εταίρια που έχει αναλάβει το έργο στις ανεμογεννήτριες  προκάλεσε ζημιά στην πηγη,την οποία ωστόσο επιδιόρθωσε. Εμείς ως παράταξη αναρωτιόμαστε αν η εταίρια αυτή έχει δικαίωμα εκτός από το να πετάει τα μπάζα στα πλαινά του βουνού να ¨πειραζει¨και τις πηγες και απογοητευόμαστε να βλέπουμε τον εκνευρισμό στο πρόσωπο του Δημάρχου σχετικά με τέτοια θέματα.
Αυτό όμως που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση και έκπληξη ήταν το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην έκπτωση των δημοτικών τελών της  εταιρίας εμφιάλωσης νερού της περιοχής μας. Ο κύριος Ντότης ανέφερε ότι αναγνωρίζει το έργο που επιτελεί η εν λογω εταιρία αλλά και την προσφορά του Πωγωνίου στην εταιρία, δεν μπορεί όμως να κατανοήσει το λόγο της έκπτωσης αφού η πορεία της είναι ανοδική  ενώ υπάρχουν τόσοι επιχειρηματίες σε όλα τα χωριά του Πωγωνίου που έχουν ανάγκη της έκπτωσης. Το θέμα τέθηκε προς ψήφιση. Οι κύριοι Ντότης, Τόπουλος, Γιαννακος, Καραγιάννης,Φωτίου και Κουκουλάρης καταψήφισαν το θέμα. Οι υπόλοιποι 8 που παρεύρισκονταν στην αίθουσα εκείνη την ώρα συμφώνησαν. 2 από τους δημοτικούς συμβούλους είχαν εξέλθει, η ψήφος τους όμως προσμετρήθηκε στα ¨ΝΑΙ¨ εν απουσία τους. Ο κύριος Ντότης νιώθοντας ιδιαίτερα προσβεβλημένος αφού θεώρησε ότι η δημοτική αρχή υποτιμά και παιζει με τη νοημοσύνη μας αποχώρησε από την αίθουσα.
Κύριε Δήμαρχε,επειδή μας λοιδορήσατε , θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η παράταξή μας, η οποία υπάρχει και ονομάζετε «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» είναι η παράταξη η οποία σέβεται όχι μόνο τους Δημότες του Πωγωνίου αλλά και τους πολιτικούς της αντιπάλους!
 
Δημοτικός Σύμβουλος:Ντότης  Σ. Δημήτρης
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης
''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ''

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου