Φούρκα Κόνιτσας: Εκδηλώσεις μνήμης για την Γυναίκα της Πίνδου, τους αξιωματικούς Κων/νο Δαβάκη, Αλέξανδρο Διάκο και όλους τους ήρωες του έπους του 1940

Τη μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Δημάρχου Κόνιτσας, τίμησαν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας και η Κοινότητα Φούρκας με τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων στη Φούρκα Κόνιτσας την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022.

Στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στο μνημείο των πεσόντων εψάλη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.

 Ακολούθησε στέψη προτομών των ηρώων Κωνσταντίνου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου, κατάθεση στεφάνων, σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από τον Υποδιοικητή του 583 Τάγματος Προκαλύψεως Ταγματάρχη Γεώργιο Ντόνα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Γιάννα Νίκου με θέμα «Το έπος του ΄40 μας καθοδηγεί».

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Κόνιτσας στην πλατεία της Κοινότητας Φούρκας, όπου ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου απηύθυνε χαιρετισμό και υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης είχε οριστεί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, αλλά δεν κατέστη δυνατό να παραστεί λόγω έκτακτων ανειλημμένων κυβερνητικών υποχρεώσεων.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παππάς Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλειος Μουσελίμης, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Αντισυνταγματάρχης Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Κόνιτσας Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Ζιώγας Ιωάννης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Υπαστυνόμος Β’ Παναγιώτης Νάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Κίτσιος, η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Νομού Ιωαννίνων Σχης ε.α. Δημήτριος Καλησπεράτης και ο Αντιπρόεδρος Σχης ε.α. Γκεράτς Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ιωαννίνων Οδυσσέας Κιτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Τσιαλιαμάνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κόνιτσας Βασίλειος Σπανός, Κατερίνα Δημάρατου, Νικόλαος Καλτσούνης και Δημήτριος Γρημότσης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φούρκας Θεόδωρος Ράδος, ως εκπρόσωπος της οικογένειας Δαβάκη ο Δημήτρης Δαβάκης, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών, τοπικών αρχών, κομμάτων και φορέων, κάτοικοι της Φούρκας και των όμορων Κοινοτήτων.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός των Βουλευτών Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και Σταύρου Καλογιάννη, που απουσίασαν λόγω ανειλημμένων κοινοβουλετικών υποχρεώσεων και στο τέλος έκλεισε ο Ηπειρώτης τραγουδιστής δημοτικών παραδοσιακών τραγουδιών Σάββας Σιάτρας με ένα μοιρολόι, τιμώντας τους νεκρούς του έπους του 1940.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συμβολή της στην υλοποίηση των εκδηλώσεων, τους συντελεστές τους, τον Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας, τους Διοικητές του 583 Τ.Π. και Τ.Ε., την Αστυνομία, τους κατοίκους της Κοινότητας Φούρκας και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ημέρα τιμής και μνήμης.


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου