Banner Πανω
 
 
 

Ετήσια Ημερίδα Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας Κυριακή 11 Αυγούστου 2019.Φωτορεπορτάζ.

 

Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε με τον δήμο Πωγωνίου.

 

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 και η Ιερά Ιστορική Μονή Μακραλέξη του 11του αιώνα (1068 μ.χ) στην Κάτω Λάβδανη στολίζεται και υποδέχεται όλους τους Πωγωνίσιους.

Θέμα της Ημερίδας: Θρησκευτικός Τουρισμός και διαδρομές στο Πωγώνι.

Ο κόσμος συρρέει κατά δεκάδες. Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους. Αιρετοί,Επίτιμοι,Επίσημοι,Εκπρόσωποι Συλλόγων και Αδελφοτήτων,εκπρόσωποι της Εκκλησίας μας, αλλά και απλοί πολίτες. Ο αριθμός των παρευρισκομένων ξεπερνά τά 300 άτομα. Τα νηστίσιμα εδέσματα περιμένουν καλά φυλασσόμενα σε μια γωνιά για την μετέπειτα πορεία της Εκδήλωσης αφού είναι περίοδος νηστείας.

Ο συντονισμός της Ημερίδας άψογος.

Οι υπεύθυνοι έδωσαν όλο τον καλό τους εαυτό για να μην υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο στην εξέλιξη της Ημερίδας. Η Κάμερες της ιστοσελίδας μας πήραν θέση και ξεκίνησαν από νωρίς την εγγραφή της όλης προσπάθειας,αλλά και της διεξαγωγής της Εκδήλωσης. Πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ιερά Μονή Μακραλέξη που βρίσκεται στα 1200 μέτρα υψόμετρο μέσα στα καταπράσινα στήθη της Μουργκάνας.Το αίσθημα θαυμασμού τους ήταν διάχυτο!!!Όλες οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στα Θρησκευτικά μνημεία της περιοχής αλλά και στον τρόπο που θα μπορούσε η περιοχή να εκμεταλλευθεί τήν άγονη διαμόρφωση του εδάφους σε κάποια μονοπάτια για περίπατο αλλά και κάθε είδους τουριστικού ενδιαφέροντος. Τα χειροκροτήματα επιβράβευαν τις καλές προτάσεις αλλά και σε κάποιες άλλες προτάσεις ήταν φανερό το αίσθημα δυσφορίας πρός τον ομιλούντα. Ακόμη όμως υπήρξαν και αρκετές καταγγελίες πολιτών με μπόλικη διάθεση χιούμορ που έλεγαν πώς: Μιλάμε για ανάδειξη στα Θρησκευτικά Μνημεία της περιοχής ,και καθώς ερχόμασταν πρός την Μονή δεν υπήρχε πουθενά μια αξιόπιστη ενδεικτική πινακίδα και αναγκαστήκαμε να διασχίσουμε την κύτη του ποταμού για να φθάσουμε στην Ιερά Μονή. Πρέπει να το επιβεβαιώσω προσωπικά αφού και εγώ ο ίδιος δύο φορές που χρειάστηκε να ανέβω στην Μονή Μακραλέξη πέρασα μέσα από την δύσκολη για αυτοκίνητα κύτη του ποταμού. Όσο και να ψάξει κάποιος αξιόπιστη πινακίδα καθοδήγησης πρός την Ιερά Μονή δεν υπάρχει. Πρέπει όμως να πώ πώς για εκείνους που γνωρίζουν καλά την περιοχή υπάρχει κυκλικός δρόμος πάνω από το βουνό που περνά τον ποταμό πάνω από γέφυρα. Πρέπει όμως να το γνωρίζει καλά γιατί μία πινακίδα που υπάρχει είναι παραπλανητική και σε οδηγεί μέσα από το ποτάμι. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον να τοποθετηθεί αφού για το ζήτημα αυτό σε ανάλογη τηλεφωνική συνέντευξή μας πρίν από τρία χρόνια περίπου με τον δήμαρχο Πωγωνίου κ.Καψάλη κ. λάβαμε την διαβεβαίωση πώς δύο πινακίδες θα τοποθετηθούν σε σημεία τέτοια που θα διευκολύνουν τον κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να επισκεφθεί με ασφάλεια την Μονή. Πάντως πρός το παρών πρέπει να είσαστε τολμηρός για να επισκεφθείτε την Μονή. Άς αφήσουμε για λίγο την γκρίνια και στο σημείο αυτό να δώσουμε τα συγχαρητήρια στο Δ.Σ της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας που παρόλες τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνει τολμά κάθε χρόνο και ανεβάζει και κάποιο θέμα στις ετήσιες Ημερίδες που συνδιοργανώνει με τον δήμο Πωγωνίου. Ακόμη να ευχηθούμε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά για να επισκεφθούμε την επόμενη ετήσια Ημερίδα της Ομοσπονδίας μας.

Υ.Γ. Το βίντεο της Ημερίδας θα αναρτηθεί από την Ιστοσελίδα μας εντός των προσεχων ημερών

 

Φωτορεπορτάζ της Ημερίδας

Για περισσότερες φωτό πατήστε επάνω στην εικόνα

 

Βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής θα το δείτε στο παρακάτω λίγκ.

https://www.tzourlakos.com/video/tzourlakos/eklisies/3052-binteo-afieroma-moni-makryaleksi-1068-kato-lavdani-pogonioy.html


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...