Banner Πανω
 
 
 


Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Το email της Ντροπής και της Αθλιότητας.Θαυμάστε τους...!!!Γράφει:
Ο Χάρης Καψάλης

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το απαντητικό δελτίο τύπου της ΠΣΕ που μου έστειλε στο email μου για το πρόσφατο άρθρο που ανάρτησα στην Ιστοσελίδα ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ με τίτλο ''Οι απόδημοι Ηπειρώτες γύρισαν την πλάτη στην εκδήλωση κοπή πίτας της ΠΣΕ''.
Πραγματικά αναφώνησα μόνος μου...Ε!!!όχι δεν είναι δυνατόν. Ο συντάκτης αυτού του κειμένου θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλη εμπάθεια στο πρόσωπό μου...Και ο λόγος είναι ένας.Αναλώθηκε σε όλο το κείμενο σε προσωπική επίθεση και δεν αναφέρεται ούτε με μια αράδα γραμμάτων στο δια ταύτα.Στο πρόβλημα που πρόβαλλε το άρθρο μας.Τι μέλλει γενέσθαι...στο θέμα των εκδηλώσεων.

Θα περίμενα ένα κείμενο αυτοκριτικής και προβληματισμού από πλευράς Δ.Σ της Π.Σ.Ε. για τις απόψεις των συμπατριωτών μας αλλά και τις δικές μου φυσικά,που παρουσιάστηκαν μέσω αυτού του άρθρου. Αντιθέτως είδα ένα επιθετικό κείμενο,υβριστικό γεμάτο υποκρισία. Ένα κείμενο που θέλει να προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα θέλοντας έτσι με περίσσιο εγωισμό να αποφύγουν οι όποιοι υποστηρικτές του κειμένου αυτού μέσα από το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. Τις τεράστιες ευθύνες που τους βαραίνουν για την παταγώδη αποτυχία της εκδήλωσης από πλευράς παρουσίας των απόδημων Ηπειρωτών. Μου αναλογούν πώς δεν είμαι καλός Ηπειρώτης με αυτά που έγραψα στο άρθρο μου,και πώς είναι συκοφαντικά. Συγνώμη κύριοι αλλά ξέρετε εγώ είμαι γνήσιος Ηπειρώτης,ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ και το μαύρο δεν θα το πω ποτέ άσπρο,έτσι όπως θα θέλατε εσείς,και σε όποιον αρέσει. Όποιος είχε μάτια κύριοι του Δ.Σ. είδε πόσα καθίσματα ήταν γεμάτα εκείνη την ημέρα στο ΣΕΦ. Μου λένε πώς τους δυσφημώ...και πώς η εκδήλωση είχε ποιότητα. Σαφώς και είχε ποιότητα δεν είπε κανείς το αντίθετο. Μόνο και μόνο με τόσα Ηπειρωτόπουλα των χορευτικών τμημάτων,κούτσικα αλλά και μεγάλα,ακόμη και τρίτης ηλικίας,το ότι έδωσαν δυναμικά το παρών με τις παραδοσιακές στολές τους μέσα στο ΣΕΦ κάνοντάς μας πολλούς από εμάς να συγκινηθούμε με τις χορευτικές τους φιγούρες υπό το κελάηδημα του κλαρίνου από όλους τους εκλεκτούς δεξιοτέχνες της πατρίδας μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και από τις παραδοσιακές μελωδικές φωνές των καλλιτεχνών (τραγουδιστών) αυτό φθάνει!!!Όμως αυτό δεν φθάνει για να θεωρηθεί επιτυχημένη μια εκδήλωση εάν δεν υπάρχει κόσμος στα καθίσματα για να χειροκροτήσει την όλη προσπάθειά τους και να τους δώσει δύναμη για την επόμενη εκδήλωση όπου και όποτε θα γίνει.

Μου στηρίζετε ως αναφέρουμε επί προσωπικού σε συγκεκριμένο άτομο...Μάλλον από την πολύ σύγχυση που είχατε βλέποντας κάποιον να σας φέρνει στην πραγματικότητα και όχι στην χώρα των ονείρων σας δεν διαβάσατε σωστά το άρθρο μου και προσπαθήσατε να βγάλετε ζουμί από τον κάβουρα και κατά συνέπεια μείνατε με τη γεύση στο στόμα σας,γιατί όποιος διαβάσει με αντικειμενικότητα το άρθρο θα καταλάβει πόσο μεγάλη γκάφα έχετε κάνει με το να στηριχτείτε από αυτό και πιστέψτε-με τα μηνύματα των αποδήμων που έφθασαν στην ιστοσελίδα μας επαληθεύουν απόλυτα τα λεγόμενά μου.

Μου μιλάτε για προσωπική εχθρική επιθετικότητα,όταν η ιστοσελίδα του Τζουρλάκου σας έχει φιλοξενήσει δεκάδες ανακοινώσεις σας,αλλά και τις απόψεις της Π.Σ.Ε. σε μεγάλα θέματα που απασχόλησαν την Ήπειρο μέσω των τηλ. συνεντεύξεων και με κάμποσες χιλιάδες κλικ με εξίσου εκατοντάδες αφιλοκερδείς ώρες εργασίας από πλευράς μας για ένα και μόνο λόγο. Την προώθηση των θέσεών σας προς την αποδημία και όχι μόνο. Και ακόμη κάτι ποιο χειρότερο για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεστε κυριολεκτικά. Μου καταλογίζεται πώς έκανα παραχάραξη την αφίσα σας στην περσινή εκδήλωση στο Θέατρο Πέτρας. Θα μπορούσα πανεύκολα να ισχυριστώ πώς η συγκεκριμένη αφίσα αλιεύθηκε μέσα από τα διαδίκτυο και να μη μπορείτε να μαζέψετε τις γελοίες κατηγορίες σας,αφού η συγκεκριμένη αφίσα δεν έχει επάνω της μήτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει κάποια πατρότητα. Είναι μια αφίσα χωρίς κανένα διαφημιστικό της Ιστοσελίδας μας και που θα έπρεπε εσείς να την είχατε φτιάξει,όπως και τω υπολοιπων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην εκδήλωση,έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να τους δείξετε και εσείς ανάλογο ενδιαφέρον,όπως εκείνοι έρχονται αφιλοκερδώς στην εκδήλωσή σας,αλλά... Δεν θα σας κάνω όμως την χάρη,για να μην λέτε πώς κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. ΝΑΙ λοιπόν κύριοι εγώ έφτιαξα την αφίσα που διαφήμιζε την εκδήλωση της Π.Σ.Ε. Στο Θέατρο Πέτρας με το προφίλ του Αντώνη Κυρίτση και της Ντίνας Αλεξοπούλου. Και αντί να πείτε έστω ένα υποτυπώδη ευχαριστώ για την δωρεάν διαφήμιση που σας κάναμε, μας λέτε ότι βάλαμε την επικεφαλίδα της Π.Σ.Ε. στην αφίσα και πώς είναι παρανομία. Εάν λοιπό κύριοι είναι έτσι οι παραχαράκτες τότε μακάρι να υπήρχαν καμιά 10ριά ακόμη στην Επικράτεια της Ηπείρου. Παραχαράκτης που να διαφημίζει κάποιον άλλον χωρίς δικό του όφελος...μόνο παραχαράκτης δεν είναι...

Ακόμη δε δεν μπορώ να καταλάβω αφού είμαι ένας παραχαράκτης που θέλει να προκαλέσει βλάβη στην πορεία της Π.Σ.Ε. Γιατί στέλνατε στο email μου τόσες και τόσες διαφημιστικές ανακοινώσεις σας όλη την υπόλοιπη χρονιά με σκοπό την δωρεάν ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Τζουρλάκου; ακόμη και μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπάρχει έκκληση μέσα στο email μας από πλευράς Αντιπροέδρου Α΄ της Π.Σ.Ε. Του κ. Κολλιούση για άμεση ανάρτηση και δωρεάν διαφήμιση στην ιστοσελίδα του Τζουρλάκου της εκδήλωσης για την κοπή πίτας 1η Μαρτίου 2015 και βέβαια η ιστοσελίδα μας ανταποκρίθηκε όπως πάντα άμεσα και δωρεάν στην προβολή όλων των ανακοινώσεων που σκοπό είχαν την διαφήμιση της εκδήλωσης.

Τέλος θα ήθελα να πιστεύω πώς αυτό το email της ντροπής και της αθλιότητας που έφθασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο να υποστηρίζεται από την μειοψηφία του Δ.Σ της Π.Σ.Ε. Διαφορετικά γκρεμίζεται στην κυριολεξία η εικόνα που είχα δημιουργήσει στο μυαλό μου γι αυτή την γιγαντιαία Συνομοσπονδία που εάν δεν βρείτε τα απαραίτητα κλειδιά αυτών των εκδηλώσεων,πολύ φοβάμαι το ξαναλέω για άλλη μια φορά πώς θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον.

 

Ιδού και το email της Ντροπής.
                                                                                           

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281

www.panepirotiki.com - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αριθ. Πρωτ. 2624 Αθήνα 4-3-2015

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Δ.Σ. ΤΗΣ  Π.Σ.Ε.

σε δημοσίευμα  της ιστοσελίδας ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News

 

Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. με έκπληξη έλαβε γνώση άρθρου του κ. Χάρη Καψάλη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του «ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News» στις 2 Μάρτη 2015. Στο εν λόγο δημοσίευμα ο κ. Καψάλης- με αφορμή την εκδήλωση της «Πίτας του Ηπειρώτη» στο Σ.Ε.Φ. την 1 Μαρτίου 2015 και με  πρόσχημα τις ενστάσεις του ως προς τη μαζικότητά  της- κατατείνει σε αήθη και αμετροεπή προσωπική επίθεση κατά του Εφόρου Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. και δι’ αυτού στο σύνολο του Δ.Σ  της Συνομοσπονδίας.

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ. Καψάλη ότι η Π.Σ.Ε. είναι μια Συνομοσπονδία  που λειτουργεί- όπως οφείλει εξάλλου κάθε οργάνωση και συλλογική οντότητα- συλλογικά και όχι στη βάση του «ενός ανδρός αρχή». Αξιοποιώντας αυτή τη δημοκρατική κατάκτηση, που θέλει τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα (και ως προς το περιεχόμενο των διαφόρων εκδηλώσεών και σε σχέση με το πλαίσιο και τους τρόπους υλοποίησής τους), η Π.Σ.Ε. μεριμνά ώστε όλες της οι ενέργειες να αποτελούν προϊόν συλλογικής σκέψης. Δηλαδή ομόφωνης (όσο είναι δυνατόν) απόφασης και ομόθυμης δράσης όλων των μελών του Δ.Σ. και άλλων πολλών συμπατριωτών που μετέχουν στις διάφορες επιτροπές ανιδιοτελώς και ουδέποτε ενός ή μιας!

Με όσα προαναφέρθηκαν, δεν σημαίνει πως απαξιώνουμε την ιδιαίτερη προσωπική συνεισφορά κάθε μέλους χωριστά, και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Εφόρου Πολιτισμού, ο οποίος έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε., συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση του πολιτιστικού έργου της Συνομοσπονδίας γενικά αλλά και της "Πίτας του Ηπειρώτη" ειδικά, στον τομέα των καθηκόντων του. Απεναντίας, πρόσφατα μάλιστα, το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., με αφορμή το αριστουργηματικό αφιέρωμα στο  Θ. Αγγελόπουλο στα Γιάννινα και συνοψίζοντας τη γενικότερη προσφορά του, αναγνώρισε ομόθυμα και δημόσια την αξιοσύνη του κ. Αλέξανδρου Λαμπρίδη, τον οποίο θεωρεί κεφάλαιο για την Συνομοσπονδία και για τον πολιτισμό στην Ήπειρο.

Από την άποψη αυτή, θεωρούμε απαράδεκτο ένας υπότροπος συκοφάντης όπως ο κ. Καψάλης (πέρσι δεν δίστασε να παραχαράξει και αφίσα της Π.Σ.Ε.) να προβαίνει σε επίθεση, με τρόπο αήθη για Ηπειρώτες, κατά του συνόλου των μελών της Π.Σ.Ε., απομονώνοντας με εμπάθεια και σε προσωπικό επίπεδο τη σκόπιμα εχθρική επιθετικότητά του. Εξάλλου, για την εκδήλωση αυτή κάθ’ εαυτήν δεν είπε λέξη ο κ. Καψάλης, πράγμα που μας γεγονός που μας οδηγεί να υποθέσουμε πως μάλλον του άρεσε. Στην Π.Σ.Ε. αισθανόμαστε περήφανοι για όλα όσα λέγονται και κυρίως πράττονται για το κοινό καλό, καθώς επίσης για όλους όσοι ανάμεσά μας αναλώνονται ανιδιοτελώς για να μπορούν άλλοι να ασκούν εύκολα κριτική (που βέβαια  είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι καλόπιστη.)


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Σ.Ε.


Ιδού και η επίμαχη αφίσα που κατασκεύασε ο μεγάλος παραχαράκτης Χάρης Καψάλης με σκοπό να βλάψει την περσινή εκδήλωση της Π.Σ.Ε.
                                           

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...