Banner Πανω
 
 
 

Η επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Κ.Ήσυχου στο Πωγώνι και ποιο το κέρδος αυτής;


Φίλες και φίλοι Πωγωνήσιοι με περίσσια περηφάνια διάβασα σε Πωγωνήσιο blog του φίλου μου Μιχάλη Κοτρότσιου(parakalamoscity)την άφιξη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνου Ήσυχου στην περιοχή μας το Πωγώνι. Είδα και την φώτο μέσα στο δημαρχείο του Πωγωνίου με τους εναγκαλισμούς και όλες εκείνες τις κινήσεις φιλοξενίας όπως αρμόζει στην κουλτούρα της περιοχής μας. Ακόμη διάβασα πώς ο υφυπουργός πήγε στο φυλάκιο Δρυμάδων και εισέπραξε μερικές προσοχές από τους 3-4- στρατιώτες η σούπερ δύναμη που επανδρώνει το εναπομείναντα φυλάκιο στην περιοχή,και άντε και καμιά δεκαριά φωτογραφίες μαζί με το σχετικό βίντεο. Ακόμη και την επίσκεψη του Υπουργού στην καταταλαιπωρημένη Μεταλλουργική στο Κεφαλόβρυσο. Όπως συνεχίζει το άρθρο υποσχέθηκε ο Υπουργός να προωθήσει το αίτημα ολοκλήρωσης του Πολεμικού Μουσείου στο Καλπάκι,αλλά και να παραμείνει ανοιχτή η Μεταλλουργική. Εγώ φίλες και φίλοι όπως έχω πει και γράψει πολλές φορές στο παρελθόν είμαι πολύ καχύποπτο άτομο και συνάμα και δύσπιστο με όλες αυτές τις εύκολες υποσχέσεις που δίνονται σε αυτού του είδους των επισκέψεων από πλευράς πολιτικών προσώπων. Και για να είμαι ποιο σαφής θα σας πω τις σκέψεις μου και εσείς αξιολογείστε τες όπως πρέπει.

Πρώτον κατέβηκε ο Υπουργός στην περιοχή μας και δεν φρόντισε από πριν να είναι ενημερωμένος για τα προβλήματα της περιοχής του Πωγωνίου; Λογικά δεν το πιστεύω. Εάν λοιπόν είναι έτσι να καλέσουμε τον Πέτρο Λούκα Χαλκιά να μας παίξει με το κλαρίνο του,ένα μοιρολόι. Όμως εγώ επειδή θέλω να είμαι καλοπροαίρετος με τον Υπουργό θα πω πώς ΝΑΙ, γνωρίζει ο Υπουργός τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και πρώτον αυτό της φύλαξης των συνόρων που η Δημοτική αρχή του Πωγωνίου μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής ζητούν από πολύ καιρό πρίν να ανοίξουν και πάλι τα στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής έτσι ώστε να αποτρέπεται σε μεγάλο βαθμό η λαθραία είσοδο λαθρομεταναστών στην χώρα μας αλλά και η αποσόβηση όλων των εγκληματικών ενεργειών που διαβάζουμε στο αστυνομικό δελτίο σχεδόν σε καθημερινή βάση. Πάνω σε αυτό λοιπόν θα περίμενα μια εξαγγελία δια στόματος του Υπουργού κ Ήσυχου μιας και είναι και της αρμοδιότητάς του από το δημαρχείο του Πωγωνίου πώς :Πράγματι τα στρατιωτικά φυλάκια ανοίγουν πάλι εδώ και τώρα. Κάτι τέτοιο σύμφωνα και με τις δικές μου πληροφορίες δεν ακούστηκε από πλευράς Υπουργού,και με προβληματίζει ιδιαίτερα...Θα ήθελα ακόμη να άκουγα την υλοποίηση του σχεδίου με τις θερμικές κάμερες κατά μήκος των συνόρων αλλά ούτε και αυτό το άκουσα. Θα ήθελα να έκανε την επίσκεψή του την 9η Μαΐου όπου γινόταν η καθιερωμένη για πολλά έτη εκδήλωση για τα θύματα του β' Παγκοσμίου πολέμου στο μνημείο στο Χάνι Δελβινάκι αλλά δυστυχώς όπως πληροφορούμε δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καθόλου αφού έχει καταργηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση από το έτος 2013.

Τώρα για τα υπόλοιπα που υποσχέθηκε ο Υπουργός ως προς την υλοποίηση του Πολεμικού Μουσείου στο Καλπάκι,επιτρέψτε μου να σας πω. Να το δω και να μην το πιστεύω. Όσο για την Μεταλλουργική στο Κεφαλόβρυσο που πολλά και καλά λόγια ειπώθηκαν για τους εργαζόμενους θέλω να πιστεύω πώς στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η Μεταλλουργική ενεργή γιατί μπόλικες οικογένειες θρέφονται από αυτήν και που πρωτίστως προσφέρουν μεγάλο και ποιοτικό έργο σύμφωνα και με τα λόγια του Υπουργού.

Εγώ φίλες και φίλοι Πωγωνήσιοι κρατάω μικρό καλάθι γιατί τέτοιου είδους επισκέψεις είχαμε κάμποσες στο παρελθόν αλλά εκ των υστέρων αποδείχθηκαν όπως λέει και ο σοφός Πωγωνήσιος λαός: Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...!

Αυτά τα ολίγα προς το παρών.

Γράφει:

Ο Καψάλης Χάρης

 

 


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...