Banner Πανω
 
 
 

Κάντε το Πωγώνι ένα απέραντο hot spot για να έχετε ηλεκτρικό ρεύμα!!!

Άκουσον Άκουσον. Να παρακαλάει ο Δήμαρχος του Πωγωνίου με επιστολές για τα αυτονόητα τον Υπουργό κ.Χατζηδάκη να μην γίνονται πολλές διακοπές ρεύματος στην περιοχή. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει και κάποια ιδιαίτερη εύνοια στους λογαριασμούς από πλευράς ΔΕΗ πρός τους καταναλωτές του Ακριτικού Πωγωνίου. Άρα γιατί να μην υπάρχει και υπευθυνότητα από πλευράς εταιρίας στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος του Πωγωνίου; Είμουν νιός και γέρασα και το μόνο που θυμάμαι στο χωριό μου στο Πωγώνι είναι πώς. Κατά την περίοδο του χειμώνα πάντα υπάρχει έτοιμη η λάμπα πετρελαίου για τις διακοπές ρεύματος. Φύσαγε λίγο παραπάνω,είχαμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος,Έπεφταν πέντε σταγόνες βροχής παραπάνω πάλι το ίδιο βιολί. Στην Θεσπρωτία ακούγαμε μπουμπουνιτά, κοβόταν το ηλεκτρικό ρεύμα στο Πωγώνι. Είχε λίγη υγρασία παραπάνω πάλι τα ίδια προβλήματα. Το καλοκαίρι κατεβαίνουν δέκα απόδημοι παραπάνω στα χωριά,έχουμε υπερφόρτωση δικτύου με συνέπεια πάλι να κόβεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Κάνουμε όλοι τον σταυρό μας να μην αλλάξει ο καιρός και κοπεί το ηλεκτρικό. Ξέρετε κ.Υπουργέ όποιος κι αν είσαστε αυτή τη στιγμή ή και την κάθε στιγμή σε αυτή την υπουργική καρέκλα οι κάτοικοι του Πωγωνίου είναι συνηθισμένοι στα σκοτάδια και την ανευθυνότητά σας. Βέβαια δεν είναι μαλάκες όπως θα έλεγε και ο μπάρμπα Χάρης στο καφενείο του χωριού Όμως είναι πελάτες και χρυσοπληρώνουν αυτή την ρημάδα εταιρία που λέγεται ΔΕΗ και με το παραπάνω. Γιατί λοιπόν να μην έχουν την ανάλογη μεταχείριση;Για φαντάσου κ.Υπουργέ μου να σου κοβόταν στη βουλή το ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που έχεις πάει στην τουαλέτα και δεν έχεις διεκπεραιώσει ακόμη την βιολογική σου ανάγκη;Μάλλον χεσμένος θα έβγαινες έξω και θα φώναζες: Φέρτε μου τον... αλήτη που έκοψε το φώς. Και σίγουρα αυτός ο αλήτης θα βάλει με μιάς μπροστά την γεννήτρια παραγωγής ρεύματος και εσείς Υπουργέ μου θα συνεχίσετε με ένα απέραντο αίσθημα απόλαυσης και ικανοποίησης τόν καθαρισμό του παχέος εντέρου σας που καθ`όλη την επίμαχη διάρκεια διακοπής ρεύματος διαμαρτυρόταν με κραυγές και αφόρητες μυρωδιές. Σίγουρα υπάρχει λύση και ίσως διαφεύγει από το μυαλό του δημάρχου Πωγωνίου κ.Καψάλη.Η λύση κ.δήμαρχε είναι μία και μοναδική. Κάνε το Πωγώνι ένα απέραντο κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών τα ξακουστά hot spot και εάν κοπεί ξανά το ηλεκτρικό ρεύμα εμένα να με χέσεις...εάν απομείνει δηλαδή τίποτα, γιατί την εκκένωση την έχει αναλάβει ο Υπουργός κ. Χατζιδάκης όση ώρα ο Γραμματικός του θα του διαβάζει την επιστολή σας.....

Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης

 

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πωγωνίου

Επιστολή με την οποία ζητά πολιτική παρέμβαση για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών από τις επανειλημμένες και πολύωρες διακοπές ρεύματος απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και τους Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων από τους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου που ταλαιπωρούνται από τις επανειλημμένες και απρογραμμάτιστες διακοπές ρεύματος.

Οι διακοπές σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύωρες ενώ υπήρξαν δημότες στα ακριτικά χωριά της Αγίας Μαρίνας και της Λάβδανης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την 24ωρη διακοπή ρεύματος. Η πλειοψηφία των δημοτών μας αποτελείται από άτομα τρίτης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας και η ταλαιπωρία τους μπορεί να αποβεί μοιραία.

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να δοθεί τέλος η ταλαιπωρία των δημοτών μας που επιμένουν να «φυλούν Θερμοπύλες» στο ακριτικό Δήμο Πωγωνίου.

     Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

     Κωνσταντίνος Καψάλης»


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...