Πωγώνι: Πραγματοποιήθηκε το 2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα της Πανπωγωνισιακής και τού Δήμου Πωγωνίου το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023.Πλούσιο Φωτορεπορτάζ!!...

 

Τό Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στο εξωκλήσι Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σιταριάς Πωγωνίου,πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανπωγωνισιακό αντάμωμα,με την συμπαράσταση του Πολιτιστικού -Εξωραϊστικού Συλλόγου Σιταριάς ,την Αδελφότητα Σιταριάς και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ι.Ν. Σιταριάς.

Ο Δεσπότης μας κ.κ Ανδρέας ήταν από τους πρώτους επίσημους καλεσμένους που έφασαν στην Εκδήλωση!.Πλήθος από Πολιτικούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας αλλά και του Κοινοβουλίου έδωσαν το παρών. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια από τα ονόματα που αγκάλιασαν την Εκδήλωση και της έδωσαν άλλη έμφαση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας κ.Άρμπιρος Γρηγόρης και ο Δήμαρχος Πωγωνίου ώς Οικοδεσπότες της Εκδήλωσης. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Καχριμάνης Αλέξανδρος αλλά και η Γιαννιώτισα υφυπουργός κ.Κεφάλα Μαρία. Σε κάποια σημείο είδα και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου τον κ.Στέφο Γιάννη παρέα με την υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ.Ζηκόπουλο Σταύρο. Τον εν αποστρατεία στρατηγό κ.Αντώνιο Βασιλείου υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τον συνδυασμό του κ.Καχριμάνη. Ο Πρόξενος Ελλάδας Αλβανίας και άλλοι πολλοί. Από το Άνω Πωγώνι Βορείου Ηπείρου την τιμή έκανε με την παρουσία του ο δήμαρχος Δρόπολης Πωγωνίου Βορείου Ηπείρου κ Τόλης Δημήτριος. Από την Π.Σ.Ε τίμησαν με την παρουσία τους η κυρ.Γκόνη Μαρίκα Αντιπρόεδρος που απηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό, και ο κ.Ζηκόπουλος Κώστας μέλος του Δ.Σ της Π.Σ.Ε. Ο Πρόεδρος της Πανπωγωνισιακής κ.Γρηγόρης Άρμπιρος έκανε ένα γρήγορο καλωσόρισμα πρός όλους τους παρευρισκόμενους. Απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ.Καψάλης Κώστας δίνοντας τόνο και έμφαση στο μήνυμα της Εκδήλωσης που ήταν ''Πολιτιστικοί δρόμοι Συναδέλφωσης και Ανάπτυξης''.Στο ίδιο μοτίβο λόγου και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης. Εντύπωση έκανε ο Δήμαρχος Δρόπολης Πωγωνίου Βορείου Ηπείρου κ.Τόλης Δημήτριος που αποκάλεσε εις διπλούν τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ.Καψάλη ώς στενό φίλο και το κυριότερο ώς Αδερφό Δήμο. Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν πολλούς από εμάς ερμηνεύοντάς το ώς ένα μακροχρόνιο μήνυμα αγάπης από τον ξεχασμένο από την Ελληνική Πολιτική,Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Τα Πολυφωνικά τμήματα του Πωγωνίου αλλά και της Δρόπολης Πωγωνίου έδωσαν το παραδοσιακό κλίμα της Εκδήλωσης αλλά και τα χορευτικά τμήματα έδωσαν Πωγωνίσιο χρώμα. Μετά και το πέρας όλου του Καλλιτεχνικού παραδοσιακού προγράμματος στήθηκε γλέντι τρικούβερτο για όλους. Να ευχηθούμε λοιπόν του χρόνου να είμαστε όλοι πάλι μαζί στο επόμενο αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί άγνωστο πρός το παρών ο χώρος.

Τίς αμέσως επόμενες ημέρες η Ιστοσελίδα μας θα ανεβάσει σχετικό βίντεο της Εκδήλωσης

Πλούσιο Φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

yes


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου