Τρίτη Ανοιχτή Επιστολή Των κατοίκων περιοχής Λάκκας Σουλίου  προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα

για το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Δερβιζιάνων

Κύριε Τσίπρα, λίγο τσίπα και ευαισθησία έπρεπε να είχατε για τους κατοίκους της ιστορικής περιοχής Λάκκας Σουλίου.

Κύριε Πρωθυπουργέ σας υπενθυμίζουμε ότι 150 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Λάκκα Σουλίου σας είχαμε στείλει δύο επιστολές. Την πρώτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και την δεύτερη 3 Οκτωβρίου 2016 και σας παρακαλάγαμε σαν πρωθυπουργός να παρέμβετε ώστε να μη κλείσει το Α.Σ. Δερβιζιάνων που λειτουργούσε εδώ και 100 χρόνια ως 1966 ως υποδιοίκηση χωροφυλακής, μετέπειτα αστυνομικό τμήμα και το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω συνταξιοδοτήσεων των αστυνομικών υπαλλήλων λειτουργεί σαν Αστυνομικός Σταθμός.

Μάλιστα κύριε Πρωθυπουργέ τις επιστολές αυτές τις είχαμε κοινοποιήσει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, την τότε Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, στους βουλευτές και την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ιωαννίνων.

Σ’ αυτές τις δύο προηγούμενες επιστολές κύριε Πρωθυπουργέ σας αναλύσαμε λεπτομερώς την προσφορά και τις θυσίες των κατοίκων προς τον τόπο και την πατρίδα, λέγοντας με ειλικρίνεια ότι με το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Δερβιζιάνων οι κάτοικοί τους θα μείνουν απροστάτευτοι. Γιατί το νέο Α.Τ. που γίνεται στο Δήμο Δωδώνης με έδρα την Τύρια δεν έχει καμία σχέση με την Λάκκα Σούλι γιατί η Λάκκα Σούλη απέχει από το κέντρο των Ιωαννίνων και σε πολλές περιπτώσεις 2 έως 3 ώρες, ενώ το νέο ιδρυθέν Α.Τ. Δωδώνης απέχει μόλις 10 λεπτά από το Κέντρο των Ιωαννίνων.

Και ενώ όλοι οι κάτοικοι περιμέναμε να δείξετε την ευαισθησία σας και να παρέμβετε ώστε να μην κλείσει, φαίνεται όμως ότι οι επιστολές αυτές πετάχθηκαν στον κάδο των αχρήστων.

Το ερώτημα των κατοίκων κ. Πρωθυπουργέ ενώ ιδρύετε γραφεία παραπόνων σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να δέχεστε παράπονα και αιτήματα Πολιτών, μάλλον αν λάβουμε υπόψη τη δική σας συμπεριφορά στο δίκαιο Αίτημα των κατοίκων της Λάκκας Σουλίου, τότε διαπιστώνει κανείς ότι τα ανοίγεται για κοροϊδία και όχι για να λύσετε προβλήματα.

Γι’ αυτό κ. Πρωθυπουργέ μετά το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως όπου κλείνει οριστικά ο Αστυνομικός Σταθμός Δερβιζιάνων με απογοήτευση και πικρία σας στέλνουμε μια τρίτη επιστολή και σας τονίζουμε: «ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ».

Δυστυχώς κ. Πρωθυπουργέ για το κλείσιμο και του Αστυνομικού Σταθμού ίσως να φταίμε και εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι για τα λάθη τα οποία κάναμε και τα πληρώνουμε.

Πρώτο λάθος μας κύριε Πρωθυπουργέ είναι ότι σας εμπιστευτήκαμε και σας ψηφίσαμε. Με λίγα λόγια κ. Πρωθυπουργέ, με τα χεράκια μας βγάλαμε τα ματάκια μας.

Δεύτερο λάθος μας, θεωρήσαμε προκειμένου να μη γίνει πολιτική εκμετάλλευση από άλλα κόμματα να μην τους κοινοποιήσουμε την διαμαρτυρία μας. Αυτό ήταν πιστεύω μεγάλο λάθος μας.

Τελειώνοντας κ. Πρωθυπουργέ πρέπει να τονίσω το πάθημά μας θα γίνει μάθημά μας, δηλώνοντας ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη μας. Αυτό θα φανεί στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν από τους κατοίκους της ταλαιπωρημένης και αδικημένης περιοχής της Λάκκας Σουλίου. Θα φάτε μαύρισμα καλό και θα σας πουν «Άντε στο καλό» σε εσάς, στους συνεργάτες σας, στο κόμμα σας και στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας παρακαλούμε κύριε Πρωθυπουργέ αυτή την επιστολή μας να μην την πετάξετε στον κάδο των αχρήστων αλλά να την βάλετε στο αρχείο σας έτσι ώστε όταν φύγετε από την εξουσία τότε θα καταλάβετε και θα πείτε στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Αυτό ισχύει και για τους επόμενους που θα έρθουν στην εξουσία.

Η Επιτροπή Αγώνα

Γιάννης Γκουβάς – 6974891321

Δημήτρης Παππάς-πρ. Δήμαχος Λάκκας Σουλίου-Δικηγόρος

Νικόλαος Ντότης-Μηχανικός, Πρόεδρος Αδελφότητος Λακκιωτών

Κοινοποίηση:

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Τόσκα

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων

ΚΟΜΜΑΤΑ:

Νέα Δημοκρατία

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑ.ΣΟ.Κ

Κ.Κ.Ε.

ΠΟΤΑΜΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μ.Μ.Ε.


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου