Ανακοίνωση του Προέδρου Επιτροπής Αγώνα Λακιωτών Γιάννη Γκουβά σχετικά με

την τοποθέτηση Τοπικού Αστυνόμου στα Δερβίζιανα.

 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγο καιρό με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής προς την ηγεσία Προστασίας του Πολίτη να μη κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Δερβιζιάνων, μας είχαν διαβεβαιώσει τόσο ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη κύριος Δασκαλάκης όσο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πατριώτης μας κύριο Τσουβάλας, αλλά και ο Αστυνομικός Δ/ντής Ηπείρου κύριος Σκούμας ότι ικανοποιείται μερικώς το αίτημά μας με την τοποθέτηση τοπικού Αστυνόμου στα Δερβίζιανα.

Παρά τις επιφυλάξεις που είχαμε στις διαβεβαιώσεις αυτές, οι παραπάνω και οι τρεις τήρησαν το λόγο τους και ήδη εδώ και δέκα ημέρες περίπου τοποθετήθηκε Τοπικός Αστυνόμος στο πρώην Δημαρχείο Δερβιζιάνων. Όπως πληροφορούμεθα η τελετή τοποθέτησης Αστυνομίας στα Δερβίζιανα θα γίνει σε λίγες ημέρες από τις Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου.

Σαν Επιτροπή Αγώνα παρά την μερικώς ικανοποίηση του Αιτήματός μας και παρά την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπο του Αστυνομικού Δ/ντη Ηπείρου κο Σκούμα, που εάν δεν ήταν κι αυτός ούτε Τοπικός Αστυνόμος θα πήγαινε στα Δερβίζιανα. Δηλώνουμε για λόγους αρχής και ιστορίας η προσφορά του Αστυνομικού Τμήματος Δερβιζιάνων στα εκατό χρόνια λειτουργίας προς τους κατοίκους της ιστορικής περιοχής λυπούμεθα που δεν θα παραστούμε στην τελετή τοποθέτησης Τοπικού Αστυνόμου στα Δερβίζιανα για τους παρακάτω λόγους:

 1. Είμεθα αντίθετοι με την συμπεριφορά και με τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου του Δήμου Δωδώνης κ. Χ. Ντακαλέτση ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετος προς την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων και Φορέων της Λάκκας Σουλίου φθάνοντας στο σημείο να μας στείλει Εξώδικο και μας ζητούσε να ανακαλέσουμε τον Αγώνα και να του ζητήσουμε συγνώμη πράγμα που σαν πραγματικοί Λακκιώτες δεν πτοηθήκαμε και αρνηθήκαμε να του κάνουμε το χατίρι.

 2. Θεωρούμε το Δήμαρχο κύριο υπεύθυνο για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Δερβιζιάνων και μεταφορά της έδρας του από την ιστορική αυτή περιοχή παραπλανώντας όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο διαβεβαιώνοντας ότι με την μεταφορά της έδρας θα λειτουργούσαν στους πρώην Δήμου Δωδώνης, Αγίας Κυριακής και Δερβίζιανα ξεχωριστά από ένα Σταθμό Χωροφυλακής. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι εκτεθειμένος.

 3. Για λόγους ιστορικούς και της προσφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Δερβιζιάνων προς τους κατοίκους της περιοχής πάνω από εκατό χρόνια δεν θέλουμε να μονιμοποιήσουμε τον Τοπικό Αστυνόμο. Αίτημά μας, πάντως, ήταν και είναι να λειτουργεί ξανά Αστυνομικό Τμήμα στα Δερβίζιανα.

 4. Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε εάν αληθεύει όπως διαβάσαμε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι το νέο Αστυνομικό Τμήμα Τύριας θα λειτουργήσει προσωρινά στον Κατσικά. Εμείς λέμε γιατί να μη λειτουργήσει στα Δερβίζιανα, τόσο πολύ τους είχε βλάψει αυτή η περιοχή; Γι’ αυτό θεωρούμε ότι η λειτουργία στον Κατσικά, είναι ασέβεια προς τους κατοίκους και την ιστορική περιοχή και γι’ αυτό εκφράζουμε, για άλλη μία φορά, την πικρία μας.

 

Για την Επιτροπή Αγώνα

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Γκουβάς

6974891321


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου