ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΑΤΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

 

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Ι Δ Ι Ο Κ Τ Η Τ Ω Ν   Μ Α Τ Σ Ι Κ Α

 

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι παραλίμνιων περιοχών, οι οποίοι με επιστολή τους προς τα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης, εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς τη Δημοτική Αρχή, λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βαγγέλη Πήχα, τη διευθύντρια της Πολεοδομίας και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου.

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής: «Μετά τη συνάντησή μας με τον αντιδήμαρχο, κ. Πήχα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ιωαννιτών, στην οποία μας γνωστοποιήθηκε πως από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, υπάρχει ειλημμένη απόφαση για αποστολή την τρέχουσα εβδομάδα των εγγράφων αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των περιουσιών μας, προκειμένου να διέλθει ο ποδηλατόδρομος, η χάραξη του οποίου έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Η απόφαση αυτή, όπως κατ’ επανάληψη έχει δημοσιοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε οποιαδήποτε μάχη και αν χρειαστεί, προκειμένου η ανεύθυνη αυτή πολιτική σας απόφαση να μην γίνει πράξη, γιατί … εκ του νόμου δεν μπορεί να γίνει πράξη.

Επίσης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις προθέσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτές εκφράστηκαν πρόσφατα και μέσω της βουλευτού Ιωαννίνων, Μαρίας Κεφάλα, αλλά και με τις απόψεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά και όσα έχει ο ίδιος δεσμευθεί απέναντι στους κατοίκους της παραλίμνιας περιοχής. Ακόμα, έρχεται σε αντίθεση και με τις απόψεις των Γενικών Γραμματέων τόσο του Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠ.ΕΝ. όσο και της Δημόσιας Περιουσίας.

Η επιλογή του Δημάρχου Ιωαννίνων και των συνεργατών του, να αγνοούν τις απόψεις του Πρωθυπουργού και η επιλογή του να μας ενημερώσει, μέσω των συνεργατών του, για την άμεση αποστολή των εγγράφων – με 10ημερη προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων – αποτελεί μια ακόμη ενέργεια εκ του πονηρού και χαρακτηρίζει το ύφος της παρούσας Δημοτικής Αρχής, δεδομένου ότι εκτός των άλλων διανύουμε την περίοδο του Αυγούστου, μια

«νεκρή» περίοδο για το Δημόσιο, γεγονότα που συνεπάγονται

πως η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε ενέργεια που παραπέμπει σε… «καθεστωτικές» αντιλήψεις.

Επίσης, μέσω της παρούσας επιστολής, δηλώνουμε πως περιμένουμε δημόσια την ξεκάθαρη τοποθέτηση και παράλληλα και καθαρές ενέργειες από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ως κάτοικοι παραλίμνιας περιοχής, οι οποίοι είμαστε δέσμιοι αποφάσεων και «κάλπικων» υποσχέσεων, εδώ και μια 20ετια, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα ανεχθούμε άλλο το

«παιχνίδι της κολοκυθιάς», όπως και οποιονδήποτε εμπαιγμό σε βάρος μας.

Κύριοι, ένα σημαντικό έργο, με αναπτυξιακό χαρακτήρα που εξήγγειλε, από τα Γιάννενα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, εξαιτίας της ανικανότητάς σας, της μη συνεργασίας σας και της άρνησης κάθε προσπάθειας για κοινωνική συναίνεση, κινδυνεύει με οριστική απένταξη.

Για τελευταία φορά, δηλώνουμε δημόσια πως υπάρχουν λύσεις που ικανοποιούν κάθε πλευρά και κυρίως λύσεις που δίνουν τη δυνατότητα υλοποίησης του μεγάλου έργου για τα Ιωάννινα, που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, έργο που παρόμοιά του έχουν γίνει σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση, χωρίς καμία επίπτωση στο περιβάλλον.

Κύριε Δήμαρχε, κ. Ελισάφ, σας καλούμε δημόσια, αφενός να ανακαλέσετε την αποστολή των εγγράφων αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και αφετέρου να ενημερωθείτε ολοκληρωμένα και ορθώς για τις ενέργειες των συνεργατών σας, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απένταξη και στην μη υλοποίηση του σπουδαίου έργου του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει πως έχετε την απόλυτη ευθύνη!».


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου