Με οργή και απογοήτευση ενημερωθήκαμε, το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Αυγούστου, από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης πως η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, προχωρά

στην απονενοημένη ενέργεια της αποστολής ειδοποιητηρίων προς τους κατοίκους του Μάτσικα αγνοώντας επιδεικτικά τις θέσεις των κατοίκων.

Αρχικά οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή, πως οι κάτοικοι του Μάτσικα, υφίστανται τη μακροχρόνια αντισυνταγματική δήμευση των περιουσιών μας, με την Δημοτική Αρχή Ελισάφ να αγνοεί ξεκάθαρα και επιδεικτικά την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για το μείζον αυτό ζήτημα.

Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ και οι συνεργάτες του, καθώς και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αδιαφορούν πλήρως για τις θέσεις της κυβέρνησης όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών και η οποία είναι εκείνη που ανακοίνωσε δια στόματος του ίδιου Πρωθυπουργού την χρηματοδότηση του σημαντικού έργου του πεζόδρομου

– ποδηλατόδρομου.

Η απρέπεια της αποστολής των ειδοποιητηρίων στις Συνταγματικά κατοχυρωμένες ιδιοκτησίες συνιστούν μνημείο ανηθικότητας, ψεύδους και θράσους όταν μάλιστα στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται η φράση «ο Δήμος δεν στερεί την περιουσία κανενός…» δηλαδή μας αποστέλλει τα αποδεικτικά των ενεργειών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των περιουσιών μας, δίχως τη συναίνεση μας, χωρίς αυτή να μας την στερεί! Πως αυτό μπορεί να γίνει αυτό μόνο ο Δήμαρχος γνωρίζει!!!

Η Δημοτική Αρχή Ελισάφ επέλεξε τον δρόμο των αναχρονιστικών επιλογών με τη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων την ώρα που υπάρχουν άλλες λύσεις, πιο απλές, που εφαρμόζονται σε όλους τους σύγχρονους και αναπτυγμένους δήμους ανά την Ευρώπη, που σέβονται όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις.

Ζητούμενο πλέον για τους κατοίκους του Μάτσικα και όχι μόνο είναι να γνωστοποιήσει η παράταξη του Δημάρχου αλλά και οι συνεργαζόμενες παρατάξεις αν συμφωνούν με την επιλογή Ελισάφ, ή αν θα περιοριστούν μόνο στο να αναγνωρίζουν το μεγάλο άδικο προς τους ιδιοκτήτες του Μάτσικα, του Περάματος, της Αμφιθέας, των Λογγάδων, της Βασιλικής και της Κατστρίτσας.

Κάνουμε δε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση και σε αντίθεση με τα ψεύδη της Δημοτικής Αρχής, πως η συγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, είναι ξεκάθαρα ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω για τον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο Μάτσικας - Πέραμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί όχι μόνο για την προστασία των περιουσιών μας, αλλά και επειδή θέλησή μας είναι να γίνει πραγματικά το μεγάλο έργο του

ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με πράξη επανακαθορισμού ορίων όχθης και παρόχθιας ζώνης σε όλα τα επίμαχα σημεία.


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου