Με τη Λαϊκή Ενότητα απέναντι στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού

 

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές και μπροστά στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, το τοπίο είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και σαν κυβέρνηση αλλά και σαν πολιτικός χώρος, όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά αποτέλεσε την πιο σταθερή και την μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση της τελευταίας δεκαετίας. Έχοντας την στήριξη των ιμπεριαλιστικών κέντρων, αλλά και του εγχώριου κεφαλαίου, επέβαλε σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα, αλλά και προσέδεσε, σε πρωτόγνωρο βαθμό για τις τελευταίες δεκαετίες, την Ελλάδα στο άρμα του ευρωατλαντισμού. Έσπειρε την ηττοπάθεια και την απογοήτευση, έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να σιγήσουν οι αγώνες και τα κινήματα, διέσυρε το όνομα και την τιμή της αριστεράς. Με την πολιτική του, έστρωσε το δρόμο στην αναστήλωση της πιο επιθετικής, νεοφιλελεύθερης, αυταρχικής δεξιάς των τελευταίων δεκαετιών και άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την επιστροφή της στην κυβέρνηση εξαγγέλλοντας, σε όλο της το μεγαλείο, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Θέλει να πάρει την σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα δρόμου να κάνουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι στο όνομα των ξένων επενδύσεων που στην πραγματικότητα είναι η πλήρης ασυδοσία του κεφαλαίου και των πολυεθνικών σε βάρος της εργασίας, των δημοσίων αγαθών και του περιβάλλοντος.

Η εικόνα όπως διαμορφώνεται σήμερα, 10 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο και με τη χώρα υπό τις μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέχρι το 2060, φαντάζει τρομακτική για τον λαό και τον τόπο.

Το «δίλημμα» μεταξύ «Τσίπρα - Μητσοτάκη», « «προόδου - συντήρησης» δεν έχει πραγματική βάση. Στόχο έχει τον εγκλωβισμό σε πολιτικές λιτότητας και επιτροπείας.

Στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές μπορούμε να επιφέρουμε ένα πλήγμα στον δικομματισμό, να αντισταθούμε και να οργανώσουμε τους αγώνες απέναντι στην νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Με την Λαϊκή Ενότητα γιατί:

  • Στήριξε και στηρίζει τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες από τις πλατείες ,το δημοψήφισμα του ΟΧΙ κατά όλων των μνημονίων, τους αγώνες για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των κοινωνικών αγαθών των μισθών και των συντάξεων, τους αγώνες των αγροτών των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, τους αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, τους περιβαλλοντικούς αγώνες ενάντια στις εξορύξεις και την παράδοση της χώρας στη διεθνή πετρελαιοβιομηχανία.

  • Έχει πραγματικά εναλλακτική πρόταση απέναντι στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που- χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις- αφίξεις – βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς της ευρωζώνης και της επιτροπείας.

  • Έχει την αντίληψη της συνεργασίας της αριστεράς και της κοινής δράσης στους αγώνες του λαού.

  • Είχε αποτελεσματικότητα στους αγώνες αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών και διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά.

  • Έφερε ένα νέο πολιτικό και ηθικό υπόδειγμα, όπου η δέσμευση απέναντι στο λαό είναι υπέρτερη από τις καρέκλες της εξουσίας.

  • Παλεύει σταθερά και έμπρακτα απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και κάθε δεξιά πολιτική, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό.

  • Μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος

Εμείς όλοι και όλες που υπογράφουμε το κείμενο καλούμε το λαό της Άρτας, στις εκλογές της 7ης Ιούλη, να στηρίξουμε, να ψηφίσουμε ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

  • για να δυναμώνουμε τους αγώνες που έρχονται

  • για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του λαού και του τόπου

  • για να συμβάλουμε στην οργάνωση της αντίστασης απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, στη λιτότητα, στα μνημόνια, στην επιτροπεία, στην εξάρτηση, στο μαύρο σκοτάδι του ρατσισμού και του φασισμού

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στον νομό Άρτας

  1. Πεσλής Χαράλαμπος

  2. Πιστιώλης Στάυρος

  3. Χατζηθεοδώρου Αποστολία (Όλια)

Υπογραφές:

1

Αμπελογιάννη

Βάσω

2

Γεωργιάδης

Ηλίας

3

Γιαννούλης

Γιάννης

4

Γιολδάσης

Βασίλης

5

Γρέβιας

Δημητρης

6

Δήμου

Οδυσσέας

7

Ζώης

Βασίλης

8

Καραγεώργος

Δημήτρης

9

Καραμπίκας

Ηλίας

10

Καψάλας

Γιώργος

11

Μέλιου

Λένα

12

Μουλιανίτης

Βασίλης

13

Μπαντίδος

Χρήστος

14

Μποχώτης

Γιάννης

15

Παναγιωτόπουλος

Χάρης

16

Παπαδόπουλος

Πέτρος

17

Παπαϊωάννου

Σταύρος

18

Παπαρίζος

Χρήστος

19

Παππάς

Χρήστος

20

Σταμούλη

Ιφιγένεια

21

Σταμούλης

Δημήτρης

22

Σωτηρίου

Αλέκα

23

Τζαχρήστα

Ρένα

24

Τριαντάφυλλος

Βαγγέλης

25

Τριανταφύλλου

Χαρίκλεια

26

Τριάντος

Βαγγέλης

27

Τριάντος

Σωτήρης

28

Τσίκου

Ελένη

29

Χονδρός

Λεωνίδας

30

Χριστοδούλου

Παναγιώτης

 

Δώσε δύναμη στη φωνή σου ΜΕ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δυνάμωσε την ελπίδα της αντίστασης και της ανατροπής

Ψήφισε Λαϊκά Ενότητα

 


 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου