Banner Πανω
 
 
 

 Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα-Προεκτάσεις-Τρόποι προφύλαξης», χθες 24 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα  και ώρα 19.00’, στην αίθουσα  «Σκουφάς».

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου κ. Τρομπούκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας κ. Σκούμας, ο διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Αντισ/ρχης Πεζικού κ. Γεώργιος Αθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης
του Ν. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο εισαγγελέας Άρτας κ. Κάκκος, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας κ. Κων/νος Τράμπας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων κ. Ηλίας Σερβετάς, όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αρταίων, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Δήμαρχος Κεντρικόν Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας και Δευτερομάθμιας εκπαίδευσης Άρτας κ. Δημητρίου Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, τονίζοντας: «Εμείς σαν Δημοτική Αρχή, θα στηρίζουμε πάντα τέτοιες εκδηλώσεις, όπως τη σημερινή και θα είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, βοηθώντας πάντα με στοχευμένες δράσεις. Για αυτό, καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς και ειδικά τους γονείς και τους μαθητές που συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση αυτή, να γίνουν αρωγοί μια δομημένης και έγκυρης ενημέρωσης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αλλά και για τις άμυνες που πρέπει να έχουμε απέναντι στο φαινόμενο αυτό, όπως είναι το Ηλεκτρονικό Έγκλημα».

Στη συνέχεια και ως κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, μίλησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, μιλώντας για όλο το φάσμα του διαδικτύου, την χρησιμότητά του, αλλά και τους τεράστιος κινδύνους που περικλείει η λανθασμένη χρήση του, φέρνοντας παραδείγματα και προτρέποντας τους πολίτες να μην δαιμονοποιούν  το διαδίκτυο, αλλά ταυτόχρονα να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σε οποιαδήποτε επαφή πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τους νέους και τους κινδύνους  που περικλείει η αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου και οι κίνδυνοι από κακόβουλες πράξεις, όπως είναι, απάτες μέσω διαδικτύου, παιδική πορνογραφία,  υποκλοπές κωδικών από πιστωτικές κάρτες, εγκλήματα μέσω οργάνων κοινωνικής δικτύωσης,  διαδικτυακός εκφοβισμός, αλλά και ο εθισμός που προκαλεί η πολύωρη χρήση υπολογιστή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Σφακιανάκης: «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως στο διαδίκτυο δεν υπάρχει τίποτε ιδιωτικό, τίποτε που να μην καταγράφεται και ο μόνος τρόπος προφύλαξης, από κακόβουλες πράξεις είναι η μη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων».

Στη συνέχεια οι συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη, ανέλυσαν τις πτυχές του ηλεκτρονικού εγκλήματος, το οποίο έχει διεισδύσει στην καθημερινότητά μας, με προβολές και εμπεριστατωμένες αναλύσεις, συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση, αλλά  και τρόπους προφύλαξης  για αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων.


 
 
 
 

 

 

 

 

Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr