Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα-Προεκτάσεις-Τρόποι προφύλαξης», χθες 24 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα  και ώρα 19.00’, στην αίθουσα  «Σκουφάς».

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου κ. Τρομπούκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας κ. Σκούμας, ο διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Αντισ/ρχης Πεζικού κ. Γεώργιος Αθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης
του Ν. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο εισαγγελέας Άρτας κ. Κάκκος, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας κ. Κων/νος Τράμπας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων κ. Ηλίας Σερβετάς, όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αρταίων, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Δήμαρχος Κεντρικόν Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας και Δευτερομάθμιας εκπαίδευσης Άρτας κ. Δημητρίου Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, τονίζοντας: «Εμείς σαν Δημοτική Αρχή, θα στηρίζουμε πάντα τέτοιες εκδηλώσεις, όπως τη σημερινή και θα είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, βοηθώντας πάντα με στοχευμένες δράσεις. Για αυτό, καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς και ειδικά τους γονείς και τους μαθητές που συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση αυτή, να γίνουν αρωγοί μια δομημένης και έγκυρης ενημέρωσης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αλλά και για τις άμυνες που πρέπει να έχουμε απέναντι στο φαινόμενο αυτό, όπως είναι το Ηλεκτρονικό Έγκλημα».

Στη συνέχεια και ως κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, μίλησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, μιλώντας για όλο το φάσμα του διαδικτύου, την χρησιμότητά του, αλλά και τους τεράστιος κινδύνους που περικλείει η λανθασμένη χρήση του, φέρνοντας παραδείγματα και προτρέποντας τους πολίτες να μην δαιμονοποιούν  το διαδίκτυο, αλλά ταυτόχρονα να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σε οποιαδήποτε επαφή πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τους νέους και τους κινδύνους  που περικλείει η αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου και οι κίνδυνοι από κακόβουλες πράξεις, όπως είναι, απάτες μέσω διαδικτύου, παιδική πορνογραφία,  υποκλοπές κωδικών από πιστωτικές κάρτες, εγκλήματα μέσω οργάνων κοινωνικής δικτύωσης,  διαδικτυακός εκφοβισμός, αλλά και ο εθισμός που προκαλεί η πολύωρη χρήση υπολογιστή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Σφακιανάκης: «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως στο διαδίκτυο δεν υπάρχει τίποτε ιδιωτικό, τίποτε που να μην καταγράφεται και ο μόνος τρόπος προφύλαξης, από κακόβουλες πράξεις είναι η μη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων».

Στη συνέχεια οι συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη, ανέλυσαν τις πτυχές του ηλεκτρονικού εγκλήματος, το οποίο έχει διεισδύσει στην καθημερινότητά μας, με προβολές και εμπεριστατωμένες αναλύσεις, συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση, αλλά  και τρόπους προφύλαξης  για αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων.


 
 
 
 

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου