Banner Πανω
 
 
 

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών εγκαινιάστηκε το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών


Παρά την καταρρακτώδη βροχή, δεκάδες πολίτες των Ιωαννίνων και κυρίως μικρά παιδιά, συμμετείχαν στη γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινιάζοντας επισήμως το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.

«Με τη λειτουργία του Γραφείου, του Καταφυγίου και με όλες τις δράσεις που γίνονται, προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε την αντίληψη πως η καλύτερη «υπηρεσία» στο Δήμο, είναι η παιδεία και η κουλτούρα του πολίτη», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ευχαριστώντας για τη συνεργασία που υπάρχει φιλοζωικές οργανώσεις και συμπολίτες που προσφέρουν εθελοντικά.

Τους δεκάδες πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τη χθεσινή εκδήλωση αλλά και βρίσκονται δίπλα στις φιλοζωϊκές δράσεις του Δήμου Ιωαννιτών, ευχαρίστησε ο εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, Χαράλαμπος Μπρέχας, λέγοντας:  «Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα των αδέσποτων. Με τις δράσεις που πραγματοποιούμε και προγραμματίζουμε και σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα δούμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα των αδέσποτων ζώων». 

Περισσότερο από όλους χάρηκαν την εκδήλωση τα παιδιά, αλλά και αδέσποτα ζώα ως … «επίτιμοι καλεσμένοι» . Τα παιδιά των ΚΔΑΠ μεταμορφώθηκαν σε «ζωάκια» με τα ζωγραφισμένα τους πρόσωπα, ενώ  παρουσίασαν δρώμενα που προέβαλαν την αγάπη στα ζώα.

Πολίτες που έχουν υιοθετήσει ζώα μίλησαν για την ωραία εμπειρία τους κι ήταν χαρακτηριστική η φράση ενός ζευγαριού που υιοθέτησε τον σκύλο του από το Καταφύγιο : «του δώσαμε 1% και μας ανταποδίδει καθημερινά το 100%»

«Πλησιάζουμε την κοινωνία, ενημερώνουμε την κοινωνία σε σχέση με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, αλλά ταυτόχρονα κάνουμε και έκκληση στην κοινωνία –και θα είμαι καυστικός προς εκείνο το κομμάτι των ανεύθυνων συμπολιτών μας- λέγοντας τους «μην εγκαταλείπεται τα ζώα σας. Πρέπει να σκέφτεστε πολύ σοβαρά όταν αποφασίζετε να πάρετε ένα ζώο στο σπίτι ότι μπορείτε να το κρατήσετε για όλη του τη ζωή κι όχι να το εγκαταλείπετε αδέσποτο και έρμαιο των συνθηκών σε ένα περιβάλλον μη προστασίας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας

Ο εντεταλμένο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Μπρέχας μίλησε για το διπλό στόχο του Δήμου: αφενός την ευαισθητοποίηση του κόσμου και αφετέρου την προσπάθεια για την καλή κατάσταση των ζώων που βρίσκονται στους δρόμους, «από ασυνείδητους που θεώρησαν ότι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και μετά να τα πετάξουν».

Όπως είπε ο κ. Μπρέχας, το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ετοιμάζονται και τα νέα κλουβιά. Πρώτο μέλημα είναι οι στειρώσεις που συνεχίζονται εντατικά από τους δύο κτηνιάτρους του Καταφυγίου. Το πρόγραμμα υιοθεσιών βρίσκεται σε πολύ μεγάλη εξέλιξη και «ζητάμε από τον κόσμο να υιοθετούν ζώα από το Καταφύγιο. Αυτό μας λύνει τα χέρια γιατί σήμερα, όπως όλοι γνωρίζουν, στο Καταφύγιο αναγκαστικά φιλοξενούνται περισσότερα ζώα από προβλέπει το δυναμικό του», όπως είπε.

 Γρήγορα η επόμενη δράση ευαισθητοποίησης

Η αμέσως επόμενη δράση ευαισθητοποίησης του Γραφείου  Αδέσποτων Ζώων είναι,  σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, αφηγήσεις παραμυθιών σε σχολεία, με κεντρικό μήνυμα τη φιλοζωία και μια παράσταση στη σκηνή του «Καμπέρειου» στις 4 Απριλίου.


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...