Banner Πανω
 
 
 


«Ένας αγώνας για όλους»- Κυριακή 10 Μαΐου RUN GREECE Ιωάννινα


Την Κυριακή 10 Μαΐου τα Γιάννενα «τρέχουν» για 3η συνεχόμενη χρονιά στο RUN GREECE, στους αγώνες δρόμου μαζικής συμμετοχής και ταυτόχρονα γιορτάζουν τη συμμετοχή, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά μέσω του αθλητισμού.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες 5 χλμ, 10 χλμ και Παιδιών, έχουν ήδη ξεκινήσει. Το RUN GREECE διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και τη χορηγική υποστήριξη της  WIND που θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση στην Κιβωτό του Κόσμου που βρίσκεται στην Πωγωνιανή, εκ μέρους κάθε δρομέα που θα συμμετέχει στους αγώνες.

Με σημερινή τους συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο του Δήμου Ιωαννιτών, οι διοργανωτές των αγώνων έδωσαν «το εναρκτήριο λάκτισμα» και με δεδομένο ότι τα Γιάννενα αποδεδειγμένα έχουν αγκαλιάσει το RUN GREECE, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι φέτος η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ως οικοδεσπότης, καλωσόρισε και φέτος τη διοργάνωση στην πόλη, μίλησε για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του εθελοντισμού που στέλνει ταυτόχρονα το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης και αναφέρθηκε και στην «άλλη διάσταση» που έχει για τα Γιάννενα η διοργάνωση, λέγοντας πως:

«Το Run Greece καθιερώθηκε πλέον, πολύ σύντομα, ως «ένα μεγάλο γεγονός» για τα Γιάννενα. Ο τόπος μας, έχει ανάγκη από μεγάλες διοργανώσεις που τον προβάλουν πανελλαδικά ως τουριστικό και αθλητικό προορισμό.

Αυτός είναι και ο στόχος του Δήμου Ιωαννιτών και για αυτό ως Δημοτική Αρχή εργαζόμαστε μεθοδικά. Να καταστήσουμε δηλαδή τα Γιάννενα επίκεντρο αθλητικού τουρισμού. Η περιοχή μας έχει όλα εχέγγυα για να το πετύχει. Έχει την αθλητική παράδοση, τη λίμνη και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κυρίως όμως έχει τους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν τον αθλητισμό».

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ευχαρίστησε όλους όσοι εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και στηρίζουν το Run Greece, και … στοιχημάτισε  ότι «φέτος θα σπάσουμε άλλο ένα ρεκόρ συμμετοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Αθλητισμού, Περικλής Βασιλάκης, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, μίλησε για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, για «μια γιορτή όλων όσοι συμμετέχουν» και τόνισε ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου και ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση και παρέχει κάθε υποστήριξη για την επιτυχία των αγώνων».

Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Θανάσης Ράπτης, υπενθύμισε ότι τα Γιάννενα ήταν η πρώτη πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο θεσμός , πλέον, του RUN GREECE κι όπως είπε, «τα Γιάννενα δεν είναι μόνο πόλη των γραμμάτων αλλά και του αθλητισμού».

Ευχαρίστησε το Δήμο και την Περιφέρεια «που αγκάλιασαν δυνατά το θεσμό», ένα θεσμό που «δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρη την οικογένεια να συμμετάσχει» και έθεσε το στόχο η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει τους 3.500 συμμετέχοντες.

Ο Βασίλης Καλούδης, με τη διπλή ιδιότητα του εκπροσώπου της WIND, Μεγάλου Χορηγού, αλλά και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιωαννιτών για θέματα αθλητισμού, μίλησε για τους αγώνες και την κοινωνική προσφορά και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά τα Γιάννενα υποδέχονται και φιλοξενούν για 3η χρονιά το RUN GREECE. Τόσο ως εκπρόσωπος του χορηγού όσο και του Δήμου, θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου να αγκαλιάσουν και φέτος τη σπουδαία αυτή προσπάθεια για την προώθηση και την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού που συνδυάζεται με μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία. Στον αγώνα της Κυριακής 10 Μαΐου, η WIND με κύριο μήνυμα «Ένας αγώνας για όλους, σε όλη την Ελλάδα» θα ενισχύσει με τη συμμετοχή όλων μας στους αγώνες, το σπουδαίο έργο της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή.

Όπως είπε ο κ. Καλούδης οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες έχουν ξεκινήσει και υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και στο κατάστημα της WIND, οδός Δωδώνης 29, μέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, Κώστας Μάμαλης, προέτρεψε τους Γιαννιώτες να σπεύσουν να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο RUN GREECEώ ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, μίλησε για τη σημασία που έχει για το Δήμο Ιωαννιτών η φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Τέλος η εκπρόσωπος της Κιβωτού του Κόσμου, πρεσβυτέρα Σταματία Γιοργαντή, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον χορηγό για την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού και κάλεσε τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στου αγώνες.

Αναφερόμενη στο έργο της Κιβωτού, μίλησε για τις «πολύ καλές υποδομές που δημιουργήθηκαν στην Πωγωνιανή όπου φιλοξενούνται 40 παιδιά» και υπογράμμισε ότι η παρουσία της Κιβωτού του Κόσμου στα σύνορα, στηρίζει την τοπική κοινωνία. Όπως σημείωσε «άνοιξε ξανά το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Πωγωνιανής που είχανε κλείσει», ενώ ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καλό γεωργικό σχολείο, καθώς έχουν ήδη δημιουργηθεί οι υποδομές (μικρό τυροκομείο και κτηνοτροφική μονάδα, καλλιέργεια γης και μελισσοκομία) ώστε τα παιδιά να εκπαιδεύονται στη φύση.

«Όραμα μας είναι κάποια από τα παιδιά να παραμείνουν στην περιοχή κι όταν μεγαλώσουν, να κάνουν οικογένειες και να στηρίξουμε την ύπαιθρο», κατέληξε η πρεσβυτέρα. 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...