Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΣΕ με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια Βασίλη Κάγιο. 

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, έγινε συνάντηση του Προεδρείου της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με τον νεοεκλεγέντα Γενικό Πρόεδρο της Δημοκρατικής ΄Ενωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Ομόνοια (ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια) και Πρόεδρο Παραρτήματος Αγίων Σαράντα Βασίλειο Κάγιο, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Τζομάκα και την Εκπρόσωπο Τύπου Άννα Τσίμου.

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν οι, Γιώργος Δόσης Πρόεδρος, Κώστας Κωνής Αντιπρόεδρος και Κώστας Γαβριήλ Γενικός Γραμματέας.

Αντικείμενο της συζήτησης, που διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήσαν οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τόσο, για όσους διαβιούν στην Ελλάδα, όσο και για αυτούς που διαβιούν στην Αλβανική επικράτεια και τα προβλήματα που ταλανίζουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στις πατρογονικές της εστίες.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον, εκ μέρους των μελών του προεδρείου της Π.Σ.Ε. για τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, αναφορικά με το περιουσιακό ζήτημα, το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου από την Κυβέρνηση Ράμα και τις σχέσεις των ελληνικών μειονοτικών οργανώσεων με την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου της Π.Σ.Ε., αφού συνεχάρησαν τον νέο Πρόεδρο Βασίλη Κάγιο για την ανάληψη των καθηκόντων του, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την ιστορική πορεία της ΠΣΕ, το ενδιαφέρον της για το Βορειοηπειρώτικο ζήτημα και τις δράσεις της όλα τα τελευταία χρόνια και ειδικά για την επιτυχημένη ημερίδα για τη ελληνική μειονότητα της Αλβανίας του καλοκαιριού του 2017 και εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους και την προθυμία να παράσχουν όποια υλική και ηθική υποστήριξη, τονίζοντας μάλιστα την σπουδαιότητα για την επικράτηση ενωτικού πνεύματος στους κόλπους της μειονότητας.

Ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια Βασίλης Κάγιος, αφού ευχαρίστησε την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το διαχρονικό ενδιαφέρων της για Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και για όσα έχει κάνει γι΄ αυτή, ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οργάνωση, σε σχέση με την Αλβανική κυβερνητική πολιτική, αλλά και σε σχέση με το Ελληνικό κράτος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες τόσο στην Αλβανική επικράτεια, όσο και στην Ελλάδα. Και τόνισε, ότι σε καιρούς δύσκολους, γενικής αδιαφορίας, και της πρόκλησης εγκατάλειψης των διαχρονικών αγώνων και στόχων μας εκεί στα πάτρια εδάφη, η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ, επαναλαμβάνει το προσκλητήριο, στο να επιμείνει στον αγώνα της, που έχει ιστορικό υπόβαθρο τις θυσίες και το αίμα των προγόνων, αλλά και προοπτική δικαίωσης. 

Έχουμε είπε, τα απαραίτητα εφόδια που είναι βασικά η θέληση μας, το φιλότιμο των Ελλήνων, το δίκαιο των στόχων μας, οι νέοι μας, που με μεγαλύτερη αφοσίωση ανοίγουν προοπτικές. Έχουμε δίπλα, παρά τις δυσκολίες, την Ελλάδα, που έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Κυρίως έχουμε την πείρα όλων αυτών των 28 σχεδόν ετών προσπάθειας και πολιτικής παρουσίας ως ΟΜΟΝΟΙΑ στον πυρήνα και την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ σαν συνέχεια στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν είναι ζήτημα θέλησης, είναι υποχρέωση να σταθούμε όρθιοι. Θα ανασυγκροτήσουμε την ''ΟΜΟΝΟΙΑ'' παντού και κυρίως εκεί που τα στερεότυπα επιμένουν, να αρνούνται την ύπαρξη και την ιστορική παρουσία του Ελληνισμού...


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου