Την 4η Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών, πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023,

η Περιφέρεια στο πλαίσιο του έργου Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Έλληνας Πρέσβης στην Ουγγαρία κ. Εμμανουήλ Αποστολάκης, ο Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Δούκας Μαρινόπουλος, η Επιτετραμμένη κα Δέσποινα Τζανακάκη και η Προϊσταμένη της υπηρεσίας  ΕΟΤ σε Αυστρία & Ουγγαρία κ. Σταυρούλα Σκαλτσή.

Ο Πρέσβης κ .Εμ. Αποστολάκης, στον χαιρετισμό του μίλησε με ενθουσιασμό για την Ήπειρο και τα «κρυμμένα μυστικά της», έκανε ειδική αναφορά στη φιλοξενία των κατοίκων, την δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης να συνδυάσει διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα, δήλωσε λάτρης του πολιτισμού, της φύσης και της αυθεντικής ομορφιάς των παραδοσιακών οικισμών αλλά και της τοπικής κουζίνας. Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί την Περιφέρεια Ηπείρου για την στοχευμένη και ολοκληρωμένη παρουσίαση του προορισμού στην πολλά υποσχόμενη Ουγγρική αγορά.

Ο   Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Φώτιος  Φώτης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες και αναφέρθηκε  στις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος στους επισκέπτες της, καλώντας τους Ούγγρους να την εντάξουν στα τουριστικά πακέτα που προφέρουν στους πελάτες τους. «Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τι προσφέρει ο τόπος μας σε κάθε επισκέπτη που θέλει να ζήσει μια μοναδική εμπειρία διακοπών, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι κοινές αξίες που μοιραζόμαστε θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φώτης.

Η Προϊσταμένη του ΕΟΤ  κ. Στ. Σκαλτσή από την πλευρά της, μετέφερε την προσωπική της εμπειρία από την επίσκεψη της στην Ήπειρο, έναν  εξαιρετικό προορισμό για διακοπές, τον οποίο περιέγραψε ως «απρόσμενα όμορφο και εντυπωσιακό κάθε εποχή του χρόνου, που καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος Τουριστικών Γραφείων καθώς και κορυφαία στελέχη των δύο μεγαλύτερων Τουριστικών Πρακτόρων της Ουγγαρίας (IBUSZ και APOLLON),  καθώς και δημοσιογράφοι ΜΜΕ της Βουδαπέστης.

Την παρουσίαση της «Ηπείρου των 4 εποχών» ενός προορισμού που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έκανε ο κ. Αντώνης Ζυγούρης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας.  Αναφέρθηκε αναλυτικά στο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, μίλησε για τις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, την άνετη κι ασφαλή πρόσβαση μέσω των δυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου, καθώς και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρονται στους επισκέπτες.  Επίσης, παρουσίασε ενδεικτικά τριήμερα και εβδομαδιαία πακέτα διακοπών που συνδυάζουν διαδρομές και δραστηριότητες σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Ελληνικές γεύσεις βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες απόλαυσαν οι  παρευρισκόμενοι και οι οποίες συνοδεύτηκαν από εξαιρετικά Ηπειρώτικα κρασιά. Ακολούθησαν B2B συναντήσεις μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων , των εκπροσώπων της Περιφέρειας και του εκπροσώπου των ξενοδόχων της Ηπείρου, από τις οποίες αποτυπώνεται το μεγάλο ενδιαφέρον  που υπάρχει στην Ουγγαρία για την Ήπειρο.

Οι προσκεκλημένοι ευχαρίστησαν τα μέλη της αποστολής της Ηπείρου για την εξαιρετική φιλοξενία και παρουσίαση. Επικεφαλής ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Φώτης Φώτιος, με συντονίστρια την Ειδική Σύμβουλο της Περιφέρειας  Αρετή Στασινού.

***

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ευχαριστεί την υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας & Ουγγαρίας ,ιδιαίτερα την κα Σταυρούλα Σκαλτσή, για την συνεργασία και την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης.


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου