Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΤΑΣ»

 

 Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το σύλλογο «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας» και το σύλλογο Γυναικών Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη «Λένω Μπότσαρη», με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία», ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας. Στην εκδήλωση τιμήθηκε η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Διδάκτωρ Αρχαιολόγος, η οποία διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας επί σειρά ετών και μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας» με αυτή την ιδιότητα και τα τελευταία χρόνια αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Χαιρετισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κ. Θεοδώρα Κοντογιάννη, η Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας» Δρ Κωνσταντίνα Νικολάου-Στύλιου, καθώς επίσης και η κ. Νεκταρία Στούκα Πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη «Λένω Μπότσαρη».

Η Υπουργός κ. Ζαχαράκη ανέπτυξε το θέμα για τη σύγχρονη γυναίκα με μεγάλη ευαισθησία και δυναμισμό, φωτίζοντας πολλές διαφορετικές πλευρές του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, που αποσκοπούν στη στήριξη της γυναίκας στον πολύπλευρο ρόλο της σήμερα, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Η κ. Παπαδοπούλου που παρέλαβε τιμητική πλακέτα από την Πρόεδρο του συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του συλλόγου να την ανακηρύξει σε Επίτιμο μέλος για την πολυσχιδή προσφορά της στον πολιτισμό και την ανάδειξη των μνημείων της Άρτας και τη συμβολή της στο έργο του Συλλόγου. Στην αντιφώνησή της αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κατά τη διάρκεια της θητείας της, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανασκαφικό έργο, συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων της Άρτας και της ιστορίας τους.

Στην κ. Ζαχαράκη και την κ. Παπαδοπούλου προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στο πρόσωπό τους. Ειδικότερα εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», προσφέρθηκαν δύο πρωτότυπα ζωγραφικά σχέδια του Αρτινού ζωγράφου, αγιογράφου και εκπαιδευτικού κ. Βαγγέλη Μπόμπορη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου, που ευγενικά διέθεσε για το σκοπό αυτό. Εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου Γυναικών Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη «Λένω Μπότσαρη», προσφέρθηκαν δύο καλάθια με τοπικά προϊόντα, ενδεικτικά του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Δήμαρχος Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, η Διευθύντρια Eκπαίδευσης Ηπείρου κ. Μπέση, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Χαμπηλομάτη, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Βασιλείου, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Άρτας κ. Νικολάου, Πρόεδροι συλλόγων της Άρτας, μέλη των δύο συνδιοργανωτών συλλόγων και πολλοί φίλοι των συλλόγων και συμπολίτες.

Η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και ευχές για υγεία, χαρές και πλούσια πολιτιστική δράση μέσα στο 2024. Η τυχερή που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας παρέλαβε για δώρο ένα βιβλίο.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

yes

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις την Ήπειρο;;Επισκέψου και κάνε  εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο youtube και διάλεξε ένα από τα 1300 βίντεο μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε!...


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου