Banner Πανω
 
 
 

Η αξιολόγηση τους έβγαλε ξανά στον δρόμο

 

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα το απόγευμα της Τετάρτης η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απέναντι στον νόμο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση, με αφορμή την πρωτόδικη απόφαση για αναγνώριση της απεργίας-αποχής ως παράνομη και καταχρηστική.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από προσφυγή της υπουργού Παιδείας, με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να έχουν προαναγγείλει την κατάθεση εφέσεων, ενώ την ίδια στιγμή καλούν τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν την απεργία-αποχή μέχρι την τελεσίδικη απόφαση, κατηγορώντας το υπουργείο για προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης του κλάδου.
Οι εκπαιδευτικοί διαφωνούν με ρυθμίσεις του νόμου που αφορούν την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων, καθώς επίσης τη συγκέντρωση «εξουσιών» στους διευθυντές των μονάδων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, κάτι που με τον προηγούμενο νόμο γινόταν από τον Σύλλογο Διδασκόντων.
Για τιμωρητικές διατάξεις έκαναν λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παργανάς και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Μάρκος Μεγήρ, σημειώνοντας πως η εφαρμογή του συγκεκριμένου τύπου αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και την απαξίωση των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.
«Τα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης δεν μπορούν να λυθούν με δικαστήρια, όπου κατέφυγε το υπουργείο, καταθέτοντας προσφυγή ενάντια ενός νόμιμου δικαιώματος των εκπαιδευτικών. Θέλουμε να υπάρξει μέριμνα και κατανόηση, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, που θα βοηθήσει τους μαθητές και δε θα κατηγοριοποιήσει σχολεία, δε θα απαξιώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο κ. Παργανάς.
Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν φόβους πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την αξιολόγηση ακόμη και για απολύσεις, κάτι που έχει αρνηθεί κατηγορηματικά η υπουργός Νίκη Κεραμέως.
«Συνάδελφοι μπορούν να κριθούν μη ικανοποιητικοί μόνο από τον αυταρχισμό ενός διευθυντή με συνέπειες που μπορεί να φτάσουν ως την απόλυση, σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Αυτές οι διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν», τόνισε ο κ. Μεγήρ.
Τέλος, τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ στον αγώνα των εκπαιδευτικών εξέφρασε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χρήστος Γρίβας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «διολισθαίνει συνέχεια στον δρόμο της κατασυκοφάντησης και τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών».
Οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν νέα απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, καθώς και συγκέντρωση και πορεία στα Γιάννενα στις 11 το πρωί, με αφετηρία την Ακαδημία.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...