Κοινή Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Αρτας, Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών , ΝΤ Άρτας ΑΔΕΔΥ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ με την στήριξη της ΑΔΕΔΥ

Χαιρετίζουμε τους/τις χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών μας.Που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές.

Στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικήςηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό –αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση τωνεργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Χαιρετίζουμετους/τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον τους από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο, «εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει, η Υπουργός Παιδείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ, η οποία κατάργησε τον θεσμό του Αιρετού εκπροσώπου των εργαζόμενων, ο οποίος είχε εκατό χρόνια ζωής και λειτουργεί τα υπηρεσιακά συμβούλια με δοτά μέλη, έπειτα από μήνες άθλιων εκφοβισμών και απειλών, ομολογεί την ήττα της και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφωνούν κάθετα με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει με τη στάση του να βάλει απέναντι το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών. Τα ζητήματα της μόρφωσης και της δημόσιας καθολικής εκπαίδευσης, της ύπαρξης του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας, η αποτροπή της υλοποίησης της αντιπαιδαγωγικής και καταστροφικής για το δημόσιο σχολείο «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει το Υ.ΠΑΙ.Θ., αφορούν όλη την κοινωνία, αποτελούν ζητήματα καθημερινού αγώνα-διαπάλης όπως έχει αποδείξει η εκπαιδευτική κοινότητα στις σχολικές μας τάξεις.

Όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων αποφάσισε να σύρειτις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΛΕ) στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία, ενώ ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει τους/τις εκπαιδευτικούς.

Συνεχίζει τον εκφοβισμό με τη νέα απαράδεκτη εγκύκλιο Κόπτση, η οποία αποκρύπτει την συνολική απόφαση του δικαστηρίου και διακηρύσσει ότι η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι παράνομη. Ενώ η Υπουργός κ.Κεραμέως μόλις σήμερα επανέρχεται με έφεση και ζητά να γίνουν δεκτές όλες οι αξιώσεις της. Δηλαδή να αναγνωρισθεί ότι η Απεργία είναι όχι μόνο «παράνομη» αλλά και «καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της Απεργίας-Αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις Ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και να καταδικαστούν οι Ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα.Έτσι, ενώ η εκδίκαση της έφεσης των Ομοσπονδιών είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2022, μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης, η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ και οι σύμμαχοι τους στα ΜΜΕ κουβέντα δεν λένε για την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 4/10/2021, που προκειμένου να παράσχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφάσισε να προκηρύξει απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις του Μέρους Γ΄ του ν.4823/2021 και συγκεκριμένα των άρθρων 56-83 και 97 αυτού, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 33,34,35 και 36 του ν.4692/2020, των κατ’ εξουσιοδότηση τούτων κανονιστικών αποφάσεων και εφαρμοστικών εγκυκλίων, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως, υπηρετούντων με έννομη σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

Ότι και να γίνει στην έφεση της Υπουργού την Δευτέρα 11/10/2021, η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ των εκπαιδευτικών ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπαιδευτικοί δεν κάμπτονται και δεν τρομοκρατούνται! Συνεχίζουν μαζικά την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και αποκρούουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Υπό αυτές τις συνθήκες, την Δευτέρα 11 Οκτώβρη 2021, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πάρει ηχηρή απάντηση!

Όλοι και όλες απεργούμε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου! Ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης! Ενάντια στον πρωτοφανή αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή!

Απαιτούμε:

- Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

- Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

- Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

- Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

- Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Καλούμε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να συσπειρωθεί στον αγώνα μας! Καλούμε την μαθητική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών μας να συμπορευτούμε! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μας στηρίξουν έμπρακτα!

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, η ΕΛΜΕ Άρτας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας, το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, καλούμε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κιλκίς.

Συνεχίζουμε ενωμένοι – Είμαστε πολλοί –Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας – Θα νικήσουμε!

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας

ΕΛΜΕ Άρτας

Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας ΑΔΕΔΥ

Η πρόεδρος
Δήμητρα Λάμπρου

Ο Πρόεδρος
Κώστας Γεωργούλας

Ο Πρόεδρος
Λεωνίδας Γεωργούσης

 

 

 

Ο Γραμματέας
Γεώργιος Παλαιοδήμος

Η Γραμματέας
Φρόσω Πετσούκη

Η Γραμματέας
Βάσω Αμπελογιάννη

 


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου