Με ενοποίηση του Κοσόβου, τμήματος των Σκοπίων, αλλά και ελληνικά εδάφη…

«ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ» ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΡΑΜΑ!

Πήρε τη σκυτάλη από τους Εθνικιστές, υπηρετώντας και τα σχέδια του Ερντογάν

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν αυτό συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ε.Ε. από μια χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της…

Στον υπ. αριθμ. 1 κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα αναδεικνύεται ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να προπαγανδίσει το όνειρό του για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Μετά τα συνεχή αλισβερίσια με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την προώθηση της πολιτικής του -κατά βάση ανθελληνικής- στα Δυτικά Βαλκάνια, τώρα χωρίς περιστροφές δήλωσε κατά τη διάρκεια διακυβερνητικής συνάντησης στο Ελμπασάν ότι τάσσεται υπέρ της ενοποίησης της Αλβανίας και του Κοσόβου!
Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο σκέλος ενός σχεδίου που απεργάζονται οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας για τη «Μεγάλη Αλβανία», η οποία περιλαμβάνει περιοχές της Ελλάδος και των Σκοπίων. Μέχρι τώρα το σχέδιο αυτό ήταν δικό τους... προνόμιο. Τώρα όμως όπως φαίνεται έχει αναλάβει ενεργό ρόλο ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ άλλωστε την βαθύτερη επιθυμία του, που εκτός των εθνικιστών της χώρας του εξυπηρετεί και τα τουρκικά σχέδια.
Άλλωστε ο Ράμα στην προηγούμενη Κυβέρνησή του είχε τοποθετήσει υπουργό Εξωτερικών έναν νεαρό Κοσσοβάρο και λίγους μήνες νωρίτερα τέσσερις υφυπουργούς από το Κοσσυφοπέδιο. Ταυτόχρονα είχε ανακοινώσει τη λειτουργία «Ενοποιητικής πλατφόρμας Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου», η οποία -μεταξύ άλλων- προβλέπει κοινές πρεσβείες και προξενεία σε διάφορες χώρες.
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι το τι επιθυμεί ο Ράμα, ή ακόμη και ο Ερντογάν αλλά για το πώς ένας πρωθυπουργός χώρας που ζητά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αδιαφορεί για βασικές αρχές της, αλλά και να «σφυρίζει αδιάφορα» για όρους και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Παρέμβαση Μ. Κεφαλογιάννη
Η νέα δημόσια δήλωση του Έντι Ράμα θα απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς κατέθεσε σχετική ερώτηση ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Είναι η δεύτερη στη σειρά ερώτηση των τελευταίων ημερών με θέμα τις εθνικιστικές τάσεις που έχουν πάρει επίσημη μορφή στην Αλβανία, καθώς έχει προηγηθεί κι εκείνη για την έκθεση φωτογραφίας των «Τσάμηδων» στον περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου και την οποία είχαν συνυπογράψει οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και Άννα Ασημακοπούλου.
Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός δήλωσε στο Ελμπασάν ότι «θα ψηφίσει υπέρ της ενοποίησης της Αλβανίας και του Κοσόβου, εάν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα αυτό. Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια δηλώσεων του ίδιου του Αλβανού πρωθυπουργού, που αναφέρουν ότι οι δύο χώρες πρέπει να έχουν κοινή εξωτερική πολιτική και τον ίδιο πρόεδρο. Όλα αυτά βέβαια παραπέμπουν στο όραμα εθνικιστικών δήθεν αλυτρωτικών κύκλων στην Αλβανία που πρεσβεύουν τη «μεγάλη αλβανική ιδέα» για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» που εκτός από την Αλβανία και το Κόσοβο θα περιλαμβάνει και εδάφη των Σκοπίων καθώς και της Ελλάδας».

Υπονομεύει τις αρχές της Ε.Ε.!
Στη συνέχεια ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει τη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στις θέσεις που έχει εκφράσει ο Ράμα και η Ε.Ε., υπογραμμίζοντας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί σταθερά τις αρχές της συμφιλίωσης και της περιφερειακής συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια. Παράλληλα έχει ζητήσει από όλους τους πολιτικούς ηγέτες να απέχουν από δηλώσεις και πράξεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις αρχές αυτές.
Η Αλβανία αναμένει το επίσημο άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ενώ το Κόσοβο –αν και δεν έχει επισήμως αναγνωριστεί από πέντε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- παραμένει πιθανή υποψήφια προς ένταξη χώρα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, μία διεύρυνση που θα συμβάλλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων» και βάσει αυτών ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση στις δηλώσεις Ράμα, οι οποίες, «δεν συνάδουν με τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις σχέσεις καλής γειτονίας, ιδιαίτερα από μία χώρα όπως η Αλβανία που επιθυμεί την ένταξή της στην Ε.Ε.».

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  19.00μμ--23.00μμ

''Προσεχώς''

 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας