Banner Πανω
 
 
 

Το προωθεί ο Ερντογάν που επισκέφτηκε την Αλβανία

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΟΞΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Με αφορμή εγκαίνια κατοικιών ο Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε τους στόχους της τουρκικής πολιτικής, η οποία «εμβαθύνεται» με υπογραφή νέων συμφωνιών

Ύμνοι Έντι Ράμα: «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν αυτόν...»

 

Την «παράδοση» της Αλβανίας στην Τουρκία και στις ορέξεις του Ταγίπ Ερντογάν σηματοδοτεί η χθεσινή επίσκεψη του παραπαίοντος πολιτικά Τούρκου Προέδρου στη γειτονική μας χώρα. Επίσκεψη που επιβεβαίωσε απλά την φιλοτουρκική πολιτική του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που από τα χρόνια που ηγείτο της Αντιπολίτευσης ακολουθεί πειθήνια τις επιθυμίες του Τούρκου Προέδρου, οι οποίες κατά βάση είναι ανθελληνικές και βαθύτατα αντιευρωπαϊκές. 

Τον... θαυμασμό και την υποταγή του προς τον Τούρκο Πρόεδρο δεν έκρυψε ο Έντι Ράμα, ο οποίος δικαιολογώντας για ποιο λόγο είναι «φίλοι με τον Ερντογάν», είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν αυτόν στη διεθνή πολιτική. Κάνει ο,τι λέει και λέει ο,τι κάνει»!!!  Μια κυνική ομολογία -με βάση και όσα έχουν προηγηθεί- ότι η προσέγγιση Αλβανίας – Τουρκίας γίνεται στο επίπεδο προσωπικής φιλίας των δύο, που βάζει σε σκέψεις για το που αλλού θα οδηγήσει αυτή η φιλία. 

Η χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου έγινε με αφορμή τα εγκαίνια κατοικιών σεισμοπλήκτων στο Λατς που έχασαν τα σπίτια τους στο σεισμό του 2019.  

Η χρηματοδότηση της κατασκευής των κατοικιών αυτών χρησιμοποιείται από τον Ερντογάν για την προώθηση της πολιτικής του, στο επίκεντρο της οποίας είναι η περαιτέρω ισλαμοποίηση της Αλβανίας. Δεν το έκρυψε άλλωστε ούτε κατά τη διάρκεια της επίσημης ομιλίας του, καθώς ανέφερε ότι έχει κάνει προσωπικά προσπάθειες για να απλώσει χέρι βοήθειας στην Αλβανία ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας. 

 Tο Ισλαμικό τόξο

Στην ατζέντα όμως του Τούρκου Προέδρου ήταν και άλλες δραστηριότητες που εντάσσονται στο σχέδιο της ισλαμοποίησης της Αλβανίας και ουσιαστικά στην ανάδειξή της σε έναν από τους «πόλους» του Ισλαμικού Τόξου που επιχειρεί μεθοδικά να στήσει στη γειτονιά μας. Μεταξύ αυτών στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν και τα εγκαίνια του τζαμιού Et’ Hem Bey στα Τίρανα, την ανακατασκευή του οποίου χρηματοδότησε η Τουρκία. Κατά τα εγκαίνια των κατοικιών ο Ταγίπ Ερντογάν δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας των θρησκευτικών/πολιτικών του προθέσεων: «Στέφθηκε η φιλία μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας με την εγκαινίαση κατοικιών των σεισμοπλήκτων. Εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύει τις ψυχές των αδελφών μας που έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό. Προσεύχομαι να μην υπάρξει ξανά τέτοιος πόνος. Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους νεκρούς, αλλά είναι στο χέρι μας να λάβουμε μέτρα για να κάνουμε τη ζωή όσων έμειναν πίσω πιο εύκολη». 

 Συμφωνίες με... βάθος!

Η διείσδυση της Τουρκίας στην Αλβανία – πέραν αυτής που έγινε τα προηγούμενα χρόνια σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο- γίνεται ωστόσο και με την υπογραφή και άλλων επτά συμφωνιών που συνήψαν οι δύο χώρες και τις οποίες είχαν διαπραγματευτεί προσωπικά οι Ερντογάν – Ράμα στις επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν ο Αλβανός Πρωθυπουργός. 

Οι συμφωνίες αυτές αν και «αθώες» φαινομενικά,  αποτελούν «οχήματα» της τουρκικής προπαγάνδας στην Αλβανία και κατ’ επέκταση στη «γειτονιά» μας, στην οποία επιθυμεί να διαδραματίσει διχαστικό ρόλο. Οι συμφωνίες αυτές είναι για συνεργασία των πρακτορείων ειδήσεων Anadolu και Αλβανικού Τηλεγραφικού Πρακτορείου, για την εκπαίδευση, για τα Κρατικά Αρχεία των δύο χωρών, για Νεολαία και Άθληση, για συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών, για Πολιτισμό - Τουρισμό και Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων. 

Τόσο πριν την αναχώρησή του για τα Τίρανα, όσο και κατά την παραμονή του στην Αλβανία ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έπαψε να αναφέρεται στις φιλικές σχέσεις Τουρκίας - Αλβανίας, οι οποίες όπως είπε είναι στην πιο παραγωγική τους περίοδο.   

Και η Ε.Ε.; 

«Η παραγωγική περίοδος», στην οποία αναφέρθηκε ο Ερντογάν, περιλαμβάνει και αρκετές ανθελληνικές θέσεις της Κυβέρνησης Ράμα, ωστόσο το ζήτημα των Αλβανοτουρκικών σχέσεων και κυρίως ο εναγκαλισμός της Αλβανίας από την Τουρκία είναι κάτι που απασχολεί και ενδεχομένως να απασχολήσει εκτεταμένα το επόμενο διάστημα την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία επιθυμεί διακαώς να ενταχθεί η Αλβανία. 

Γιατί όπως επισήμαναν και στο πρόσφατο παρελθόν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο ισχύει για όλες τις χώρες και δεν μπορεί να εξαιρούνται κάποιες και μάλιστα ορισμένες που έχουν ζητήσει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, κοιτώντας όμως και προς την Ανατολή. 

Και αντιδράσεις

Αν ο Έντι Ράμα έστρωσε «κόκκινο χαλί» για τον Τούρκο νέο - σουλτάνο, υπήρξε σημαντικό τμήμα της Αλβανικής κοινής γνώμης που δεν έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό. 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες δεν παραβρέθηκε στη χθεσινοβραδινή ομιλία του Ερντογάν στην Αλβανική Βουλή, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν για τη σύμπτωση της επίσκεψης, που έγινε 554 ακριβώς χρόνια από το θάνατο του εθνικού ήρωα Γεώργιου Σκεντέρμπεη που αντιστάθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Σε  μια κίνηση κατά της επισκέψεως Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα και ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, μνημόνευσαν  χθες την επέτειο του θανάτου του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη, σνομπάροντας έμμεσα  την επίσκεψη Ερντογάν.

Πηγη.Εφημ.ΠΡΤΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...