Υψίστης προτεραιότητας ζήτημα για την Κυβέρνηση αποτελεί η υπόθεση Μπελέρη. ''Λέει''...

 

 

Υψίστης προτεραιότητας ζήτημα για την Κυβέρνηση, είναι η προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Παύλο Μαρινάκη. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την παράνομη και καταχρηστική φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα ενέργειες της χώρας μας, ενώ έκανε γνωστό ότι θα σταλεί και επιστολή στο σύνολο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Η Αλβανία οφείλει να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και είναι ένα ζήτημα στο οποίο η χώρα μας θα συνεχίσει σε απόλυτη προτεραιότητα να κινείται γιατί οφείλουμε να προστατεύσουμε και τα δικαιώματα της μειονότητας, αλλά και έναν νόμιμα εκλεγμένο Δήμαρχο», τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο Π. Μαρινάκης.

Ο Φρ. Μπελέρης 

Στο μεταξύ, σχέδιο Ράμα με απώτερο στόχο τον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου βλέπει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρ. Μπελέρης, ο οποίος παραμένει για τρίτο μήνα έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές χωρίς να υπάρχει καν στοιχειοθέτηση των κατηγοριών εναντίον του. 

Όπως αναφέρει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News», η Χειμάρρα είναι ο στόχος της αλβανικής κυβέρνησης καθώς αποτελεί περιοχή – φιλέτο με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ ο ίδιος δηλώνει ακλόνητος στις θέσεις του και αποβλέπει στο να ορκιστεί, έστω και μέσα από τη φυλακή και να αναλάβει καθήκοντα. 

Για τον ίδιο ήταν αναμενόμενη η τελευταία απόρριψη της αίτησής του από το αλβανικό δικαστήριο, αν και οι συνήγοροί του θεωρούσαν ότι λόγω των αδιάσειστων στοιχείων θα τον άφηναν ελεύθερο. 

«Είμαι αμετακίνητος, όρθιος, ήρεμος και ακλόνητος. Με γενναιότητα αντιμετωπίζουμε το θράσος των ισχυρών και όπως έλεγε ο Πλάτων, το θάρρος δημιουργείται στους ανθρώπους και από οργή και από μανία και από δύναμη, ενώ η γενναιότητα προέρχεται από τη φύση και τη σωστή διάπλαση των ψυχών», δηλώνει κατηγορηματικά.

Σχέδιο Έντι Ράμα

Ο ίδιος κάνει ξεκάθαρα λόγο για σχέδιο του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο Ράμα με χρησιμοποιεί για επίδειξη ισχύος και εκφοβισμό του Ελληνισμού», όπως και για να κρύψει παρατυπίες προηγούμενων ετών στο περιουσιακό. 

«Η ανθελληνική του στρατηγική δεν είναι πρόσφατη ούτε κεραυνός εν αιθρία. Κι αυτό το γνωρίζει η ελληνική διπλωματία και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η εκλογή μου επιβεβαιώνει με τον πλέον βροντερό τρόπο την ύπαρξη και την ισχύ της ελληνικής μειονότητας στον δήμο Χειμάρρας. Αυτό είναι που δεν αντέχει ο εγωισμός του Ράμα αλλά και ο αλβανικός εθνικισμός».  

«Φιλέτο» η Χειμάρρα

Ειδικά η Χειμάρρα σε σχέση με άλλες μειονοτικές περιοχές έχει στοχοποιηθεί, διότι, όπως επισημαίνει ο Φρ. Μπελέρης, «διαθέτει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Αλβανία σε ακτογραμμή», ενώ αυτή η ακτογραμμή ανήκει στον Ελληνισμό, με το 80% της επιχειρηματικότητας σε ελληνικά χέρια. Γι’ αυτό, όπως λέει, και το 2014 ο Έντι Ράμα με διοικητική μεταρρύθμιση ενσωμάτωσε όλο τον δήμο σε μια ολόκληρη περιοχή με αμιγώς αλβανικό πληθυσμό, ώστε να αλλοιωθεί η πληθυσμιακή της σύνθεση.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου