Παράδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 στον Πρόεδρο της Βουλής και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Καλλιόπη Σπανού, η οποία του παρέδωσε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και τον αριθμό των εδρών που καταλαμβάνουν τα κόμματα της νέας Βουλής. Ο κ. Τασούλας συνεχάρη την κ. Σπανού για την απρόσκοπτη και άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Βουλής μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ανακοινώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη δύναμη των κομμάτων της νέας Βουλής, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Κατά τη συνάντησή τους διημείφθησαν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Πρόεδρος της Βουλής: «Κυρία Πρόεδρε, όπως ξέρετε, βάσει του Συντάγματος, είμαι επιφορτισμένος να σας ανακοινώσω τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, όπως αυτή προκύπτει από την ενημέρωση που μου έκανε προ ολίγου, στο γραφείο μου, η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, η κυρία Σπανού. Η ενημέρωση ήταν πλήρης.

Οι εκλογές έγιναν κατά κοινή παραδοχή μέσα σε ένα κλίμα που εγγυήθηκε -πάλι θα αναφερθώ στο Σύνταγμα, κυρία Πρόεδρε, γιατί ξέρω ότι είναι η κορωνίδα του πολιτεύματός μας- εγγυήθηκε λοιπόν η Πολιτεία την ελεύθερη και ανόθευτη διεξαγωγή τους, και κατά κοινή παραδοχή έτσι έγιναν οι εκλογές, με τη λήξη της τετραετίας. Τα αποτελέσματα, με συντριπτική ενσωμάτωση, που φτάνει το 99,7%, βρίσκονται εδώ και τυπικά θα σας τα παραδώσω για να δρομολογήσετε τις μετέπειτα εξελίξεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, εδώ είναι τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι μεγάλη η ενσωμάτωση, η δύναμη των κομμάτων είναι απαράλλαχτη, δεν υπάρχει περίπτωση αυτή να αλλάξει και έχουμε και τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται».

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Όπως είπατε κι εσείς, είναι πολύ ευχάριστο που και η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά και με τις συνήθειες ενός δημοκρατικού διαλόγου. Στη λειτουργία της Δημοκρατίας πάντα υπάρχουν οι σχετικές εντάσεις, αλλά δεν νομίζω ότι ξεπεράστηκαν κάποια όρια. Οι εκλογές που είναι το πιο κρίσιμο -και η προετοιμασία και η μέρα η χθεσινή- κύλησαν με απόλυτη ομαλότητα και χάρη και στην πρόοδο της τεχνολογίας είχαμε ήδη από αρκετά νωρίς τη δυνατότητα να έχουμε αποτελέσματα. Και τώρα, όπως λέτε κι εσείς, η Υπουργός έφερε σχεδόν οριστικά αποτελέσματα σε ένα συντριπτικό ποσοστό. Επομένως από εδώ και πέρα το Σύνταγμα έχει με μεγάλη σαφήνεια προδιαγράψει την πορεία των πραγμάτων. Φυσικά θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και όλα εύχομαι να πάνε κατ’ ευχήν».


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου