Ι. Πλακιωτάκης: «Η Ελλάδα εκφράζει την αμέριστη αρωγή της προς τον ουκρανικό λαό»

 

Στη 2η Κοινοβουλευτική Διάσκεψη της Διεθνούς Πλατφόρμας της Κριμαίας, που έλαβε χώρα σήμερα, στην Πράγα, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Α ´Αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά την παρέμβασή του στη Διάσκεψη, αφού υπογράμμισε τη θέση αρχής ότι η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ουκρανίας διαβεβαίωσε για την αμέριστη αρωγή προς τον ουκρανικό λαό και τη χώρα, στο πλαίσιο αλληλεγγύης που η Ελλάδα, από κοινού με τους εταίρους και συμμάχους της, δεσμεύεται να συνεχίσει. Επιπλέον, εξέφρασε την ανάγκη για συμμετοχή όλων στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στο πλαίσιο προετοιμασίας του μεταπολεμικού μέλλοντός της, που θα περιλαμβάνει και την ένταξή της στην ΕΕ.  Ο Έλληνας αξιωματούχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση που έχει εσχάτως ανακύψει στη Μέση Ανατολή, που εγκυμονεί δυσμενείς επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και αναπόφευκτη ανθρωπιστική κρίση για ολόκληρο τον κόσμο.

Στη Διάσκεψη, όπου υιοθετήθηκε κείμενο Κοινής Διακήρυξης, συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι 50 κοινοβουλευτικών σωμάτων και διεθνών  οργανισμών από Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, χώρες του Καυκάσου και της Βαλκανικής, Ασία, Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους επίσης, οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ, της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

Διμερείς επαφές

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Α ´ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Αντιπροέδρου του Γεωργιανού Κοινοβουλίου, κ. Archil Talakvadze, για ολιγόλεπτη συνάντηση.  Στη διάρκειά της, υπό το πνεύμα των ιστορικών δεσμών φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, με σημείο αναφοράς τόσο την παρουσία ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Γεωργία όσο και την πολυάριθμη  γεωργιανή διασπορά στην Ελλάδα, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την σθεναρή υποστήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Γεωργία για την μελλοντική της ένταξη στην ΕΕ. Προς τον σκοπό αυτό, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος σημείωσε, την ανάγκη όπως η Γεωργία ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις και δηλώσεις της ΕΕ στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ιδιαιτέρως όσες αφορούν στο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της Ένωσης.


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου