Banner Πανω
 
 
 

Έβγαλαν προεδρείο μόνοι τους

Μόνο μία παράταξη υπάρχει πια στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου. Η πλειοψηφούσα παράταξη με αναφορά στον κεντροδεξιό χώρο αποφάσισε να συγκροτήσει προεδρείο μόνη της. Χτες, έγινε η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, με τις δύο υπόλοιπες παρατάξεις –«Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου» και «Ριζοσπαστική Δημοκρατική Παράταξη»- να μην προσέρχονται εκ νέου, αρνούμενες να «νομιμοποιήσουν» μια διαδικασία με την οποία διαφωνούν.

Η πλειοψηφούσα παράταξη, εκτιμώντας ότι μπορεί να συγκροτήσει προεδρείο με το 40% των μελών παρόντα μετά από δύο συνεδριάσεις στις οποίες δεν υπήρχε απαρτία, έπραξε τα ανάλογα. Πρόεδρος λοιπόν της μονοπαραταξιακής ΠΕΔ εκλέχτηκε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος ενώ αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννιτών Γρηγόρης Γκίκας.

Το αποτέλεσμα αυτό επήλθε μετά την επεισοδιακή εκλογική διαδικασία που έγινε πριν από 20 μέρες, με την παράταξη του κ. Λώλου να καταλαμβάνει 10 έδρες, με την «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου» να παίρνει οκτώ έδρες και με την «Ριζοσπαστική Δημοκρατική Παράταξη» δύο έδρες. Για την 21η έδρα, η εφορευτική επιτροπή δεν έβγαλε κανένα αποτέλεσμα σε ποιον πρέπει να κατοχυρωθεί. Έμεινε λοιπόν αδιάθετη με την κάθε πλευρά να έχει τα δικά της νομικά επιχειρήματα. Την ίδια ώρα, παραμένει μετέωρο το ερώτημα αν μπορεί να δοθεί νομική λύση από τη στιγμή η εφορευτική επιτροπή δεν κατέληξε σε κατοχύρωση της έδρας και άρα δεν μπορεί να γίνει… ένσταση κατά του αποτελέσματος.

Το νομικό αδιέξοδο δεν προβλημάτισε καθόλου, όπως φαίνεται, την πλειοψηφούσα παράταξη η οποία όδευσε προς την «κατάκτηση» της ΠΕΔ, χωρίς την ύπαρξη αντιπολίτευσης.

 

Η ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, οι άλλες δύο παρατάξεις, η «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου» με αναφορά στον κεντροαριστερό χώρο και η «Ριζοσπαστική Δημοκρατική Παράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ, εγκάλεσαν την πλειοψηφούσα παράταξη για τις τακτικές της, αλλά και για την άρνησή της να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα με πολιτικούς όρους και συναινετικά. Απηύθυναν δε έστω και την ύστατη στιγμή έκκληση να μη γίνουν μονομερείς ενέργειες. «Δυστυχώς, προσωπικές φιλοδοξίες, παραταξιακές σκοπιμότητες και, κυρίως, έλλειμμα πολιτικής ωριμότητας, δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα να δοθεί κοινά αποδεκτή λύση… Με την επίκληση, μάλιστα, της κρισιμότητας των καιρών, με τακτικισμούς, με αυθαίρετες ερμηνείες της νομοθεσίας και με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την αυτοδιοίκηση, επιχειρείται η συγκρότηση σε σώμα του οργάνου, του οποίου η σύνθεση δεν έχει οριστικοποιηθεί, χωρίς την απαιτούμενη απαρτία» επεσήμανε η «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου». Η παράταξη ανέφερε δε ότι η όποια προσπάθεια για συγκρότηση των οργάνων θα «είναι παράνομη και αντιδημοκρατική» και θα πλήξει το κύρος της ΠΕΔ.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η ανακοίνωση της «Ριζοσπαστικής Δημοκρατικής Παράταξης». Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εκλέξει δύο συμβούλους, αφού αναφέρθηκε στην πρότασή της για συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου βάσει της αναλογικότητας της δύναμης των παρατάξεων, κατήγγειλε την προσπάθεια της πλειοψηφίας για διοικητικό συμβούλιο «με συμβούλους οι οποίοι δεν υπερβαίνουν το 50%+1 που προβλέπει ο νόμος για τη συγκρότηση των οργάνων». Ξεκαθάρισε δε ότι μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά τη βρίσκει αντίθεση και απηύθυνε κι αυτή με τη σειρά της έκκληση για επίδειξη πολιτικής ωριμότητας εκ μέρους της παράταξης της πλειοψηφίας.

Οι εκκλήσεις δεν απέδωσαν και πέραν της απόδοσης των όποιων ευθυνών στον καθένα ξεχωριστά, σημασία έχει ότι αυτή τη στιγμή σε ένα δημοκρατικό όργανο, που θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

Ηπειρώτικος Αγών

Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr