Μας έστειλαν Κινητή Μονάδα, αλλά μείωσαν το προσωπικό!


Δεν έπιασαν τόπο τελικά οι παρεμβάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων (ΕΑΥΝΙ) και οι εκκλήσεις τα τελευταία χρόνια για ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό, καθώς είναι σοβαρές οι ελλείψεις και εμποδίζουν την επαρκή αστυνόμευση.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραλαβής της Κινητής Μονάδας, η Ένωση καταγγέλλει αιφνίδια μείωση της οργανικής δύναμης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νομό.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης, είναι ήδη γνωστό και ταλανίζει την περιοχή μας εδώ και χρόνια, ενώ έγινε ακόμη μεγαλύτερο μετά τη μετακίνηση προσωπικού στον Έβρο.

Στον αντίποδα, όπως γράφαμε και χθες, οι ανάγκες είναι αυξημένες, με την έξαρση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, των κλοπών και της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και λόγω της θερινής περιόδου, ενώ με τη μείωση της οργανικής δύναμης τα κενά που καταγράφονται σήμερα, θα πολλαπλασιαστούν.

Ειδικότερα, οι οργανικές θέσεις, μετά την απόφαση, μειώνονται σε 137 στο Νομό Ιωαννίνων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποστελέχωσης, είναι ο αριθμός των 4 μόνο αστυφυλάκων, τους οποίους το νέο οργανόγραμμα προβλέπει για το Α.Τ Πραμάντων, τμήμα το οποίο αστυνομεύει την μεγάλη γεωγραφική έκταση, γραφική, ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή των Τζουμέρκων.

Με παρέμβασή της προς την ΠΟΑΣΥ, τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους, η ΕΑΥΝΙ κάνει λόγο για αδικία και τους καλεί να κάνουν προσπάθειες για να αρθεί, υπογραμμίζοντας ότι ηέκκληση δεν γίνεται για συντεχνιακούς λόγους, αλλά για να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των πολιτών του Νομού μας, «τους οποίους οφείλουμε να στηρίξουμε και όχι να εγκαταλείψουμε στην τύχη τους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Δυσμενής εξέλιξη

«Η δυσμενής αυτή εξέλιξη όμως, φέρνει σε δυσχερή θέση το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού μας, οι οποίες λόγω της μείωσης των οργανικών θέσεων, αλλά και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων δεν θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν επαρκώς στις εκκλήσεις των πολιτών για βοήθεια, ενώ σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία για δύο έτη κλείνει οριστικά η στρόφιγγα για μεταθέσεις Αστυνομικών, που πασχίζουν μάταια εδώ και χρόνια μέσω της μοριοδότησης να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους.

Την ίδια ώρα το προσωπικό των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στο Νομό, ο οποίος αποδεδειγμένα λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου ναρκωτικών ουσιών και όπλων, γεγονός το οποίο καταγράφεται άλλωστε από τις καθημερινές επιτυχίες που σημειώνονται.

Ωστόσο, το αρνητικό κλίμα δεν ανατρέπεται, καθώς ορισμένες από τις υπηρεσίες μας κινδυνεύουν «με λουκέτο», αφού το 40% περίπου των αστυνομικών απασχολείται σε πάρεργα, όπως επιδόσεις δικογράφων, στρατιωτικών εγγράφων, έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, δελτίων κατοχής κυνηγετικών όπλων κ.α., ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει σημαντικά το γεγονός ότι απαιτείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων στα γήπεδα, αλλά και στις πορείες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε σχεδόν καθημερινή βάση» αναφέρει στην παρέμβασή της η Ένωσή και καταλήγει «Είναι στιγμή ευθύνης για όλους μας να αποδείξουμε έμπρακτα πως η πολιτεία λειτουργεί συντεταγμένα, δίδοντας ίσες ευκαιρίες στους πολίτες αυτής της χώρας, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας.

Ο πολύπαθος και ακριτικός αυτός νομός της χώρας μας, πιστεύουμε πως αξίζει τουλάχιστον μια καλύτερη αντιμετώπιση».
Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου