Ρουμάνοι έβγαζαν στη ζητιανιά τα ανήλικα παιδιά τους στα Γιάννενα

• Πριν τρεις μέρες (20 Νοεμβρίου) γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και σχεδόν καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας, αποδεικνύουν πόσα λίγα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την ουσιαστική προστασία τους. Μια τέτοια δυσάρεστη περίπτωση είναι και η επαιτεία ανήλικων, εικόνα με την οποία συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι και εμείς εδώ στα Γιάννενα. Συνήθως υπό την καθοδήγηση - πολλές φορές εξαναγκασμό – των ίδιων των γονέων, μικρά παιδιά τριγυρνούν στους δρόμους της πόλης, ακόμη και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, ζητιανεύοντας. Μια εικόνα που σοκάρει, αλλά, δυστυχώς, τείνει να γίνει συνηθισμένη ακόμη και για μια επαρχιακή πόλη σαν τα Γιάννενα.
Σύλληψη 8 Ρουμάνων!
Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, δικογραφία για τα αδικήματα της έκθεσης, επαιτείας και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων σχηματίσθηκε σε βάρος οκτώ Ρουμάνων, τεσσάρων γυναικών (42, 41, 19 και 21 ετών) και τεσσάρων ανδρών (ηλικίας 29, 27, 22 και 23 ετών), οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι Ρουμάνοι, σε διαφορετικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, προωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζητούσαν χρήματα από διερχόμενους περαστικούς, εκθέτοντάς τα μάλιστα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ



























