Επανέρχεται η αναγκαιότητα μεταστέγασης του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού
Μετά τη μεταφορά και διαμονή προσφύγων στο κτίριο, που στεγάζεται
Την μεταστέγαση του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων, ζητά επιτακτικά η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, με αφορμή τη μεταφορά και διαμονή προσφύγων στο κτίριο, που στεγάζεται.
Οι 25 πρόσφυγες, φιλοξενούνται από την Μ. Τετάρτη, στον 2ο όροφο του ιδιόκτητου κτιρίου, στο πλαίσιο εκμίσθωσης του χώρου από τον ιδιοκτήτη που είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το πράξει, σε συνεργαζόμενη με την Ύπατη Αρμοστεία, Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
Οι πυροσβέστες, με ανακοίνωσή τους, μιλούν για φόβο ατυχήματος, με αναπόφευκτους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών αλλά και την σωστή επιχειρησιακή λειτουργία του Σταθμού.
«Η Ομοσπονδία μας καθώς δηλώνει την αλληλεγγύη της προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε στις 10.04.2107 την ηγεσία η οποία προσπάθησε να δώσει κάποιες λύσεις αλλά δυστυχώς δεν καρποφόρησαν. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε κάθε αναγκαία παρέμβαση προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει και το οποίο συνδέεται με την ασφάλεια της Υπηρεσίας και κάθε πολίτη. Στηρίζουμε την Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η. στις θέσεις και τις απόψεις της και ζητάμε και εμείς την μεταστέγαση του 2ου Π.Σ. Ιωαννίνων πριν θρηνήσουμε κάτω από τις ρόδες πυροσβεστικού οχήματος καμία αθώα ψυχούλα», σημειώνεται σχετικά.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Λάμπρου, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της ασφάλειας καθώς και η υπηρεσία και οι διαμένοντες χρησιμοποιούν την ίδια κύρια είσοδο, ενώ επισημαίνεται ότι δεν εξασφαλίζεται και η σωστή διαβίωση των ανθρώπων αυτών σε ένα χώρο, στον οποίο επί 24ωρου βάσης λειτουργεί μία υπηρεσία.
«Εμείς ζητούμε τη μετεγκατάσταση του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού σε κτιριακές εγκαταστάσεις με τις κατάλληλες υποδομές και προδιαγραφές και μέχρι να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του», σημείωσε ο κ. Λάμπρου.
Μεταξύ των αποδεκτών της ανακοίνωσης, είναι και οι εισαγγελικές αρχές των Ιωαννίνων, οι οποίες ενημερώθηκαν σχετικά, προκειμένου όπως τόνισε ο κ. Λάμπρου να γνωρίζουν εκ των προτέρων και την πραγματική κατάσταση αλλά και τους κινδύνους για την πιθανή πρόκληση ατυχήματος.
πηγη.ΕφημΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ



























