Banner Πανω
 
 
 

Υψηλές εντάσεις στη δίκη Γιακουμάκη

 

«Χτύπησε κόκκινο» η ένταση στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου χθες, τέταρτη συνεχόμενη ημέρα εξέτασης των μαρτύρων στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αιτία και αφορμή η κατάθεση του ιδιωτικού ερευνητή Φ. Βρόσγου, που υποστήριξε με παρρησία όλα όσα είχε αναφέρει και στις προανακριτικές του καταθέσεις, διεξάγοντας την έρευνα για λογαριασμό της οικογένειας, πρώτα για την αναζήτηση του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής και έπειτα για τα πιθανά αίτια που ίσως σχετίζονται με το θάνατό του.

Ο κ. Βρόσγος περισσότερες από μία φορές στην κατάθεσή του εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένος από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, ότι η παρέα των κρητικών σπουδαστών με τους οποίους βρισκόταν καθημερινά ο Βαγγέλης είχε υπερβεί τα όρια της πλάκας και πολλά από τα περιστατικά μπορούσαν να επιφέρουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο κ. Βρόσγος κατέθετε με ονοματεπώνυμα των σπουδαστών που φέρονται ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις σε βάρος του Γιακουμάκη, για να προκληθεί ένταση σε μία από τις απαντήσεις, όταν μία εκ των συνηγόρων απάντησε γελώντας.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα μεταξύ των συνηγόρων και του μάρτυρα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόπτει τη συνεδρίαση.

Η κατάθεση ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα με την υπεράσπιση να υποστηρίζει πως δεν ήταν καν αναγκαία και δεν προσέφερε κάτι στη διαδικασία, η κατάθεση του μάρτυρα.

Νωρίτερα είχαν καταθέσει άλλοι πέντε μάρτυρες μεταξύ των οποίων και ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής που τέθηκε υπό κράτηση για ψευδορκία την Πέμπτη. Ενδιαφέρουσα ήταν η κατάθεση ενός εκ των πρώην σπουδαστών της Σχολής, που παραδέχθηκε ότι ήταν ο ίδιος δράστης ενός περιστατικού βιαιοπραγίας σε βάρος του Β. Γιακουμάκη, χωρίς να μπορεί και ο ίδιος να αιτιολογήσει την πράξη του στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι επέμειναν ότι κακώς δε συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος στους κατηγορούμενους.

Κατέθεσαν ακόμη η υπεύθυνη της Εστίας που όπως και στο προηγούμενο δικαστήριο για τον διευθυντή της Σχολής επανέλαβε τη διαδικασία που ακολούθησε για την ενημέρωση της οικογένειας Γιακουμάκη για τα προβλήματα που αυτός αντιμετώπιζε στη Σχολή.

Ένας από τους τελευταίους μάρτυρες που προτάθηκαν από την οικογένεια ήταν και ο θείος του Βαγγέλη, κ. Βιδιαδάκης που έζησε όλες τις δραματικές στιγμές από την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του ανηψιού του μέχρι και τον εντοπισμό του.

Το δικαστήριο μετά από όσα κατατέθηκαν στη διαδικασία από τους μάρτυρες και μετά από πρόταση του Εισαγγελέα, της οικογένειας Γιακουμάκη και της υπεράσπισης κάλεσε τέσσερις ακόμη πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής για να καταθέσουν.

Η δίκη διακόπηκε αργά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 7 Μαΐου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr