Banner Πανω
 
 
 

Επανέρχονται για τη φορτοεκφόρτωση στο κέντρο

 

Το αίτημα επανεξέτασης της Κανονιστικής απόφασης με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας της διαδικασίας φορτοεκφόρτωσης και εφοδιασμού των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης και ειδικά στους πεζόδρομους, θα υποβάλλουν οι εταιρείες μεταφορών στη νέα δημοτική αρχή. Όπως επισημαίνουν, στην πράξη το μοντέλο που επιχείρησε να εφαρμόσει η πρώην δημοτική αρχή με την λειτουργία παρκίδων στάθμευσης για τα φορτοταξί σε διάφορα σημεία περιμετρικά των πεζόδρομων, απέτυχε στην πράξη για διάφορους λόγους.

Η εφαρμογή άλλωστε της καθολικής απαγόρευσης της κίνησης οχημάτων στους πεζόδρομους, όπως ανέφερε ο Δημ. Νέσσερης, που εκπροσώπησε τις εταιρείες σε πολλές από τις συζητήσεις που έγιναν στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και λόγω του μποτιλιαρίσματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αφού οι παρκίδες είναι συνήθως κατειλημμένες από σταθμευμένα Ι.Χ και λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα εμπορεύματα από τις παρκίδες στα καταστήματα, από τους αχθοφόρους.

Ο κ. Νέσσερης σε δηλώσεις του στο ITV έκανε λόγο για μία κατάσταση που πρέπει να αλλάξει, μεταφέροντας την ελπίδα, ότι η νέα δημοτική αρχή θα δει με διαφορετικό μάτι το αίτημα του κλάδου και θα αποδεχθεί τις προτεινόμενες αλλαγές. 

«Σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε με την πρώην δημοτική αρχή, εκφράσαμε τις απόψεις και τα επιχειρήματά μας, χωρίς να εισακουστούμε. Δυστυχώς, τόσο ο κ. Γκόλας όσο και η κα Βασιλείου που χειρίστηκαν την υπόθεση κράτησαν αδιάλλακτη στάση παρότι προσκομίσαμε Κανονιστικές αποφάσεις που ισχύουν για την φορτοεκφόρτωση και τον εφοδιασμό των καταστημάτων σε άλλες πόλεις, με παρόμοια χαρακτηριστικά με των Ιωαννίνων. Το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κίνησης των οχημάτων για τη μεταφορά προϊόντων, εφαρμόστηκε μόνο στην πόλη μας και το κρίνουμε αποτυχημένο», ανέφερε ο κ. Νέσσερης.

Οι εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών προτίθενται να υποβάλλουν ένα νέο υπόμνημα με τα αιτήματά τους στη δημοτική αρχή, αντιπροτείνοντας την εφαρμογή ενός ωραρίου φορτοεκφόρτωσης για δύο ώρες το πρωί.

«Το καλύτερο που μπορεί να γίνει, είναι να πάμε σε ένα ωράριο 8.30-10.30 και η Τροχαία που ελέγχει σήμερα αν κυκλοφορούν ή όχι φορτοταξί στους πεζόδρομους να ελέγχει και να βεβαιώνει παραβάσεις όταν διαπιστώνει, ότι κάποιοι κινούνται στους πεζόδρομους σε ώρες που δεν επιτρέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...