Banner Πανω
 
 
 

Ασυνόδευτα παιδιά σε Κόνιτσα και Πωγωνιανή

 

Σιγά μη δεν εφαρμόζονταν. Από καιρό πρίν 4-5- χρονάκια κουβεντιάζονταν σιγά-σιγά. Τότε τους κράξαμε σαν Ιστοσελίδα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις που κάναμε με διάφορους αιρετούς της περιοχής και όχι μόνο, και φρενάρισαν λίγο την υπόθεση. Τώρα με την δικαιολογία το που θα πάνε τα φουκαριάρικα τα παιδιά τα ασυνόδευτα...που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα...θα ξεκινήσουν να διαμορφώνουν μια άλλη γεννεολογική κατάσταση στην περιοχή μας. Θυμηθείτε με μετά από 10 χρόνια οι δομές υποδοχής ασυνόδευτων θα παραμένουν εκεί ορθάνοιχτες με όσα προβλήματα μπορούν να προσθέσουν στην περιοχή, και νομίζω πώς δεν θα είναι λίγα. Μακάρι να βγώ ψεύτης...αλλά πολύ φοβάμαι πώς θα επαληθευτώ γιά άλλη μια φορά και τότε θα είναι αργά...θα πηγαίνουν στο δημαρχείο και θα ακούγονται οι μαγικές λέξεις που θέλει το σύστημα της παγκοσμιοποίησης πώς: Σήμερα ενώνουμε με τα δεσμά του γάμου την Ελένη με τον Ομάρ Σεχίμ ,ή το αντίστροφο. Ξέρουν οι υπεύθυνοι πολύ καλά τι κάνουν...τίποτα δεν είναι τυχαίο...Απλά μόνο συμπατριώτη θα σε παρακαλέσω μην τρέξεις αμέσως να βγάλεις συμπέρασμα για τα λεγόμενά μου...Δεν θέλω να ακούσω πάλι πώς είμαι συνωμοσιολόγος και όλα τα σχετικά...Κάνε λίγη υπομονή γιατί βαρέθηκα να με σνομπάρουν αρχικά και μετά ψιθυριστά μην ακούσει άλλο αυτί να μου λένε. Είχες δίκιο..καλά τα έλεγες αλλά εντάξει τι να κάνουμε τώρα...πάει έγινε..από εδώ και πέρα να δούμε τι θα κάνουμε...Μας δουλεύουν κανονικά συμπατριώτες μου. Μας δουλεύουν πλέον χωρίς κανένα ενδοιασμό. Αφού πρώτα μας προίκισαν με μπόλικο ατομισμό και αποκλειστικό ενδιαφέρον του εγώ μας...τώρα μας χορεύουν στο ταψί...

Σχολιάζει: Ο Χάρης Καψάλης.

 

Αναλυτικά το άρθρο.

Δύο δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών θα λειτουργήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα αντίστοιχα.

Αυτή είναι η απόφαση στην οποία κατέληξαν οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης του Κέντρου Πρόνοιας και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2018 με τον ΔΟΜ και τη σύμφωνη γνώμη της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θ. Φωτίου και συνεχίστηκαν με την νέα υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μιχαηλίδου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, το Δ.Σ έκρινε, βασιζόμενο στην εμπειρία από την λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Κόνιτσα και με δεδομένη την διαθεσιμότητα των κτιρίων σε Κόνιτσα και Πωγωνιανή, ότι υπάρχουν οι ικανές συνθήκες για τη φιλοξενία και φροντίδα ασυνόδευτων παιδιών.

«Τα κτίρια στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ν. Ιωαννίνων του Κ.Κ.Π.Π.Η., θα φιλοξενήσουν ασυνόδευτα παιδιά στο άμεσο μέλλον κατόπιν περαίωσης όλων των απαιτούμενων αναγκαίων εργασιών που έχουν ήδη καταγραφεί. Με βάση τους όρους της προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας, η ολοκλήρωση των έργων θα πρέπει να γίνει εντός τεσσάρων μηνών.

Για την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών και την άμεση έναρξη της λειτουργίας των δομών έχει ήδη αρχίσει και η διερεύνηση για την ανεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη σχετικά με την λειτουργία τους, κατόπιν της ολοκλήρωσης των έργων. 

Στόχος μας είναι εντός του τετραμήνου και σε συνεργασία με το εποπτεύον Υπουργείο να ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα. 

Το Κ.Κ.Π.Π.Η., Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως δημόσιος φορέας στην κοινωνική φροντίδα δεν θα μπορούσε παρά με γρήγορα αντανακλαστικά να παρεμβαίνει ουσιαστικά στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Κατ. Μιτοπούλου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

 


 

 

 

 

Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr