Banner Πανω
 
 
 

Κλιμάκια ακούν και κλιμάκια δε βλέπουν

 

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ ακούν και κλιμάκια δεν βλέπουν στο τελωνείο της Κακαβιάς, όπου, παρά τη γενικότερη αυστηροποίηση των μέτρων, αλλά και την ενημέρωση που υπήρξε την Παρασκευή, μόνιμη εγκατάσταση κλιμακίου δεν έγινε ούτε και σήμερα.

Βέβαια, αυτή η ενημέρωση ήρθε την ώρα που ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοτζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη, έλεγε ότι η εγκατάσταση μόνιμου κλιμακίου εξετάζεται ως πιθανό ενδεχόμενο, καθώς δεν είναι ανησυχητική η εικόνα στα σύνορα.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν ως αιτία την αδυναμία στελέχωσης των πέντε πρόσθετων ΚΟΜΥ, που είχαν προγραμματιστεί να ενισχύσουν υγειονομικά την περιοχή και να καλύψουν και το τελωνείο της Κακαβιάς.
Το τελωνείο της Κακαβιάς από την 1η Ιουλίου παραμένει ως η μοναδική πύλη εισόδου από την γειτονική Αλβανία, καθώς έχουν κλείσει τα τελωνεία Μαυροματίου και Μέρτζανης, με αποτέλεσμα να γίνονται περί τις 4000 διελεύσεις καθημερινά, κυρίως ελλήνων πολιτών που έχουν επαγγελματικές σχέσεις με την γείτονα χώρα, αλλά και ομογενών.
Το κλείσιμο των υπολοίπων τελωνείων έγινε προφανώς γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα υγειονομικού ελέγχου, κάτι όμως που εξακολουθεί να υφίσταται και στην Κακαβιά. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κινητές μονάδες βρέθηκαν μόνο για δύο διήμερα, στις 11 – 12 και 13-14 Ιουλίου και έκτοτε δεν έγινε κανένας έλεγχος, ενώ από τα 2000 δείγματα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα 866, εκ των οποίων βρέθηκαν οκτώ θετικά.

Αντιδράσεις στη Θεσπρωτία

Η ανυπαρξία ελέγχου στην Κακαβιά, πέρα από την ανησυχία των εργαζομένων στο τελωνείο, έχει προκαλέσει και την αντίδραση των Θεσπρωτών, που ζητούν να επαναλειτουργήσει και το τελωνείο Μαυροματίου, με την παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ, καθώς το κλείσιμό τους έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.
Να καλυφθούν οι υγειονομικές προϋποθέσεις προκειμένου να ανταποκριθεί η πολιτεία και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ενώ σε υψηλότερους τόνους επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.
Με τους υπόλοιπους φορείς της Θεσπρωτίας ενώνει τη φωνή του και διαμαρτύρεται έντονα για το κλείσιμο του τελωνείου στο Μαυρομάτι, το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας αποστέλλοντας ψήφισμα στα αρμόδια υπουργεία.
«Το τελωνείο Μαυροματίου αποτελεί μία σημαντική πύλη εισόδου – εξόδου με τη Νότια Αλβανία και το σφράγισμά του έχει επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία, αφού εμποδίζεται η διέλευση των ανθρώπων και των εμπορευμάτων. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τους λόγους που ελήφθη η απόφαση του κλεισίματος, όταν στα άλλα τελωνεία Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής η διέλευση γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς υγειονομικούς ελέγχους. Ζητάμε την άμεση λήψη απόφασης για επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου με την ταυτόχρονη παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους για τη παρεμπόδιση της μετάδοσης του κορωνοϊού. Με αυτό τον τρόπο και την υγεία προασπίζουμε και την οικονομία εξυπηρετούμε», τονίζει το δημοτικό συμβούλιο της Ηγουμενίτσας, ενώ αντίστοιχη απόφαση έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα και ο δήμος Φιλιατών.
«Εμείς θέλουμε το τελωνείο Μαυροματίου να ανοίξει, να υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, γιατί επηρεάζει πολύ την οικονομία της περιοχής», σημείωσε ο δήμαρχος Σπύρος Παππάς, επισημαίνοντας πως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν έχει βρεθεί στην περιοχή.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...