Banner Πανω
 
 
 

Νέες ειδικότητες με έμφαση στον πρωτογενή τομέα

 

Με νέες ειδικότητες και έμφαση στον πρωτογενή τομέα θα υποδεχθεί τους σπουδαστές το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, που συνεχίζει την προετοιμασία ενόψει των εγγραφών, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, αλλά και αισιοδοξίας.

Τα Δημόσια ΙΕΚ, όπως και όλες οι εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων, λειτούργησαν με τη βοήθεια και των νέων τεχνολογιών και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και θα το κάνουν ξανά εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων πρόκειται να λειτουργήσουν οκτώ ειδικότητες, συν τρεις, που θα λειτουργήσουν στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη. Στα Γιάννενα θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)», «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών», «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων», «Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων», «Στέλεχος διατροφής και Διαιτολογίας», «Τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», «Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ» και «Γραμματέας ανώτερων και ανώτατων στελεχών».
«Θα είναι και η φετινή μια δύσκολη χρονιά, όπως και η περσινή, την οποία όμως μπορέσαμε να διαχειριστούμε. Είμαστε έτοιμοι και για προγράμματα τηλεκπαίδευσης και με τα εξωτερικά εργαστήρια, ιδιωτών και του δημοσίου, για να ξεκινήσουμε εργαστήρια από την 1η Οκτωβρίου εφόσον όλα πάνε καλά», σημείωσε ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Αλεξίου.Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη η διαδικασία της πιστοποίησης αποφοίτων προηγούμενων ετών.
Οι ειδικότητες που θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης στη Βελλά είναι «Τεχνικός Μελισσοκομίας», «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – τυροκόμος», και «Τεχνικός Αμπελουργίας – οινολογίας». Μάλιστα, η μετακίνηση των σπουδαστών θα γίνεται δωρεάν με λεωφορείο.
«Ήδη έχει πάρει σάρκα και οστά το όραμα του Μητροπολίτη για Γεωργική Σχολή στη Βελλά», σημείωσε ο κ. Αλεξίου, αναφερόμενος στην υπουργική απόφαση έγκρισης για τη λειτουργία του παραρτήματος εκεί, ενώ αναμένεται με την ψήφιση του νέου νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση, τον Νοέμβριο, να λειτουργήσουν και τμήματα μεταγυμνασιακού επιπέδου με αντικείμενα του πρωτογενή τομέα, στις ίδιες εγκαταστάσεις. «Είναι ένα εγχείρημα που κάνουμε από κοινού με τη Μητρόπολη φέτος και από του χρόνου θα λειτουργήσει ως θεματικό ΙΕΚ του πρωτογενή τομέα. Έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση από το υπουργείο και είμαστε έτοιμοι άλλωστε με τις υποδομές και την τεχνογνωσία που υπάρχει», πρόσθεσε.
Μάλιστα, όπως ανέφερε το ενδιαφέρον για τις ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα είναι μεγάλο, προσθέτοντας πως υπάρχει άψογη συνεργασία με τη Μητρόπολη, την περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους.
Οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά περί τα τέλη Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα 1iek-ioann.ioa.sch.gr.

Νέες ειδικότητες και στο ΙΕΚ Κόνιτσας

Με ειδικότητες συνυφασμένες με την παράδοση και την τοπική οικονομία θα λειτουργήσει το Δημόσιο ΙΕΚ Κόνιτσας τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τις προτάσεις της διεύθυνσης.
Οι προτεινόμενες ειδικότητες είναι «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος», «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», «Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας», «Προπονητής Αθλημάτων», Τεχνικός Αγροτουρισμού», Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» και «Συνοδός Βουνού», μια θεματική ειδικότητα που λειτουργούσε και την περασμένη χρονιά και συνάδει απόλυτα με την περιοχή, όπως ανέφερε η διευθύντρια Σοφία Σιμιτζή.
«Καλούμε τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας, πρώτα για τους ίδιους που επιθυμούν επαγγελματική εκπαίδευση επιπέδου πέντε και εφόσον βέβαια διαβιούν σε αυτόν τον τόπο, να στηρίξουν τον τόπο σπουδάζοντας και ζώντας εδώ», σημείωσε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ειδικότητα «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος», σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει και το γιαννιώτικο κόσμημα.
«Θεωρούμε ότι είναι μια καλή προσπάθεια που θα επιτρέψει τόσο την αναβάθμιση της νεανικής επιχειρηματικότητας, όσο και της τοπικής οικονομίας, στην περιοχή της Κόνιτσας, αλλά και όλης της Ηπείρου», πρόσθεσε.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στονδήμο Κόνιτσας στοτηλ.2655360349 και στην ιστοσελίδα http://iek-konits.ioa.sch.gr/.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση.

πηγη.Εφημ. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...